Karácsonyra okostelefon a gyereknek?

Karácsonyra okostelefon a gyereknek?

Vendég | 2017.12.14 | Olvasási idő: 5 perc

Ha valakinek kétségei támadnának a karácsonyi ajándékot illetően, vagy csak nincs ötlete, hogy mi kerüljön a fa alá, nyugodjon meg. Van egy dolog, aminek minden iskoláskorú örül: okostelefon gyereknek.

Teljes mértékben lényegtelen, hogy a napokban kapta meg az apja régi, lecserélt telefonját, vagy pár hónapja, születésnapjára kapott egy vadiújat. Az okostelefon olyan dolog, amiből mindig van trendibb és jobb, amiért nyilvánvalóan vagy csak titokban áhítoznak a kölkök.

Négy gyerek édesanyjaként viszont azzal is tisztában vagyok, hogy nem lehet csak úgy, találomra rábökni egy-egy készülékre a kereskedésben. Hanem igyekezni kell a gyerek korához, igényeihez, személyiségéhez mérten választani.  Igen, a felhozatalt tekintve ez eléggé időigényes, de itt a segítség. Hosszú kutatómunka után összegyűjtöttem pár tippet, amiket az alábbiakban meg is osztok veletek.

Telefonok 6-10 éveseknek

Barátnőm, aki kvázi keresztes hadjáratot indított korábban a mobiltelefonok ellen, mostanra rájött, hogy a technológia mennyire megkönnyíti a folyamatos kapcsolattartást első osztályos kislányával. Végre rászánta magát arra, hogy Veronika is kapjon egy készüléket, mi több, ha rajta múlna, már testbe ültetett mobilokkal közlekednének a gyerekek a világon. Mivel Verocska még nagyon fiatal az internetes közösségi oldalakhoz, csak telefonálásra fogja használni az eszközt, vagyis az ő számára a Mobiwire Dakota nyomógombos telefon tűnt a legjobb megoldásnak.

Karácsonyra okostelefon a gyereknek?

Nagy volt a kísértés, amikor megláttuk a Vodafone Smart N8-at, mert azzal viszont remek fotókat készíthet a gyerek, de barátnőm úgy gondolta, az majd a következő lépés lesz, jövő karácsonykor.  És hogy milyen kártya dukál egy kisiskolásnak? A Vodafone Family csomagokban elérhető a feltöltés nélkül is használható KID csomag, amivel a gyerekek a családon belül akkor is tudnak hívásokat indítani, ha a kártyájukon nincsen egyetlen forintnyi feltöltés sem.

Okostelefonok 10-14 éveseknek

Kiskamasz lányomnak már határozottabb elképzelései voltak arról, hogy milyen készülék kerüljön a fa alá. A megbeszélt árkategóriában két típus jött be neki igazán, a Huawei P10 Lite, illetve a Samsung Galaxy Xcover 3. Mivel Rozi folyamatosan úton van, és egyik különóráról a másikig rohan egész nap, fontos számára a gyors töltés. Ebből a szempontból az előző mobil tűnt számára tökéletesnek, amit mindössze félóra alatt 50 százalékra lehet tuningolni. Ráadásul csodaszép fotókat készíthet. A masszív Samsung Galaxy Xcover 3-at viszont pont olyan tinilányoknak találták ki, mint amilyen ő. 10 másodperc alatt kétszer is képes kiejteni bármit a kezéből, plusz azonnal rá is lép. Nem árulom el, hogy melyik mellett döntöttem, mert legalább ennyi meglepetés jusson neki.

Okostelefonok 15-18 éveseknek

A két nagyfiammal nagyobb gondban voltam, náluk fontos, hogy menő darabról legyen szó, vagyis jól nézzen ki a készülék, a kamera és multimédia is alapvető szempont. Végül egyikük a minimalista formatervezésű LG Q6 mellett voksolt, másikuk pedig az elegáns Samsung Galaxy A5-höz ragaszkodott. A Vodafone oldalán pillanatok alatt össze lehet válogatni az egész család számára legkedvezőbb előfizetést is a Family csomagon belül: a lap alsó harmadára kell tekerni, és a „Hozzáadom” funkciót használva lehet nekiállni számolni és válogatni, a pénztárca nagyságához mérten.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai