iPhone-t gyereknek? Nem őrültség!

iPhone-t gyereknek? Nem őrültség!

Myreille | 2019.02.11 | Olvasási idő: 3 perc

Nagyon kevés szülő akar vagy tud a gyereke kezébe adni egy közel félmilliós okostelefont, azonban a gyerekek is megérdemlik, hogy olyan eszközöket használjanak, amelyek modernek, szépek és megfelelnek az igényeiknek. Ahogy arra sem kérjük a gyerekünket, hogy az automata mosógép helyett ő inkább a tárcsás mosógéppel ismerkedjen meg először, miért kérnénk arra, hogy egy trendi okostelefon helyett inkább nyomógombos készüléket használjon? Az iPhone 6S pár éve már a piacon van, így alacsonyabb árkategóriába tartozik, mint a legújabb készülékek, ugyanakkor jó értékeléseket kap és jó választás lehet kamaszok számára is.

Klasszikus szépség: iPhone 6S

Egy iPhone 6S-t ugyanolyan jó érzés kézbe fogni, mint az újabb modelleket. Ez a készülék is rendelkezik az Apple-re jellemző magas minőséggel és hozza az ikonikus iPhone megjelenést, ugyanakkor ár/érték aránya (szülői szemmel is) kedvező. Operációs rendszere (amíg a gyártó támogatja) frissíthető a legfejlettebb iOS-re.

iPhone 6S
iPhone 6S
Az iPhone 6S gyönyörű, kristálytiszta képet adó 4,7”-es Retina HD kijelzővel rendelkezik. Persze, az újabb modellek kijelzője még fejlettebb, esetleg nagyobb, kitölti akár a készülék teljes előlapját, ami a csúcskészülékeknek hihetetlen felbontást és csodás megjelenést kölcsönöz. Ám az sem volt olyan régen, amikor az iPhone 6S csúcskategóriásnak számított és még most sem kell „szégyenkeznie”. Méretei miatt gyerekkézben is kényelmesen elfér.

A legújabb teljes képernyős megoldásokhoz pedig lábjegyzetbe érdemes hozzátenni, hogy a kijelző mérete az iPhone 7-es és 8-as esetében sem változott. A „szenzor sziget” pedig nem a legnépszerűbb és legkedveltebb Apple fejlesztés, ám a klasszikus iPhone forma, amivel az 6S is rendelkezik megunhatatlan klasszikussá vált.

Strapabíró okostelefon?

Gyerekek kezében nincs törhetetlen dolog, de igen jó érv az iPhone 6S mellett, hogy külseje a 7000-es sorozatú alumíniumötvözetből készül – ilyen minőséget a repülőgépiparban is használnak –, az üvegborítás pedig jóval ellenállóbb, mint a korábbi modelleké.

Mindezek mellett érdemes olyan mobiltelefon előfizetést választani hozzá, amely beépített készülékbiztosítással rendelkezik vagy a tarifacsomaghoz extra szolgáltatásként igényelhető, így esetleges kár esetén sokkal alacsonyabb költséggel pótolható a pórul járt telefon.

Gyönyörű fotók az élmények megörökítéséhez

Az iPhone 6S hátlapi kamerája 12 megapixeles „iSight” kamera. Alkalmas a kompakt fényképezők kiváltására – éles, részletgazdag fotókat készíthetünk - és rendelkezik „Live Photos” funkcióval, amely lényegében fényképezéskor egy rövid videónak megfelelő sorozatfelvételt készít, hogy később ki lehessen választani a legjobb pillanatot. Ugyanezzel a funkcióval „mozgásba is hozhatjuk” a fotót. A kamerával 4K-s videókat is rögzíthetünk, különböző appok segítségével a filmezés és a vágás rejtelmeit is megismerhetjük. Az előlapi 5 megapixeles FaceTime HD-kamerájával pedig művészi szintű szelfiket készíthetünk. 

Ez az okostelefon is szinte végtelen kreatív funkcióval ruházható fel a különféle fénykép készítő applikációktól a rajzoló vagy a montázs programon át a tanulást segítő appokig. 

Okostelefon mellé szabályokat is adjunk!

Naivság lenne, ha mi szülők azzal hitegetnénk magunkat, hogy a gyerek nem játszik a telefonján. Számukra ez is fontos szempont, ezt szülőként érdemes elfogadnunk, ám arra is ügyelnünk kell, hogy ne csak ez töltse ki gyerekünk szabadidejét. Az iPhone 6S-en a most népszerű játékok általában jó minőségben futnak. Nagy valószínűséggel nem kerülhetünk olyan kellemetlen helyzetbe, hogy gyermekünk nem tud játszani a kiszemelt játékkal. Az okostelefon villámgyors 4G kapcsolattal rendelkezik, így a mobilon történő internetezés, videó nézés is bosszankodásmentes, kellemes élményt kínál.

Érdemes figyelembe vennünk, hogy az új dolgok varázsa mindig erős, de egy idő után beáll a normál használat. Fontos, hogy a gyerekek a saját telefonjuk mellé használati útmutatót, szabályokat is kapjanak illetve mi magunk is bemerészkedhetünk a gyerekek világába.

 

Köszönjük Szabó Lóránt cikkhez nyújtott nélkülözhetetlen segítségét!

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai