Ezekről a kiegészítőkről ne feledkezz meg karácsonykor!

Ezekről a kiegészítőkről ne feledkezz meg karácsonykor!

Emma | 2016.12.08 | Olvasási idő: 6 perc

Az előző részben a játékosabb ajándékokból szemezgettünk kisebbeknek és nagyobbaknak, a mostani válogatásban pedig már főként olyan kütyük kaptak helyet, amik életkortól függetlenül minden számítógép-használónak jól jöhetnek – a Star Wars csak úgy véletlenül beszivárgott, ahogy mindenhová.

Legyen még emlékezetesebb az első

Valószínűleg sok gyerek kapja meg élete első tabletét most karácsonykor, amiben az is jó, hogy előre lehet szólni a tanácstalanabb rokonoknak, milyen kiegészítőkkel készülhetnek a fa alá. Mert bár nyilván a „legjobb” ajándék az maga a tablet vagy az okostelefon lesz, a teljes körű boldogsághoz szükséges még néhány tartozék.

Gyakorlatilag alapvető, hogy ezekhez a készülékekhez kell valamilyen védőtok; szerintem nem létezik olyan anyag, szín és minta, ami ne szerepelne a feneketlen internet kínálatában. Jól jöhet még a tablet-állvány vagy babzsák, a hordozható vésztöltő powerbank és a feltekerhető billentyűzet is. És mivel nagyon sok esetben a hangzásélmény sem mindegy, sosem árthat egy fülhallgató-szett vagy egy aprócska, ám erős hangú bluetoothos hangszóró.

Egy kis Star Wars mindenkinek

Az örök klasszikus Star Wars jó ideje a számítástechnikai részlegre is egyre hatékonyabban szivárog be. Tavaly a kütyük közt a BB8 droid volt a nagy durranás, de idén lekörözte az applikáció segítségével irányítható és programozható R2D2 robot. Száz dollár fölötti árával nem kifejezetten olcsó kategória, de amelyik családban több SW-rajongó is akad, ott valószínűleg hiába is ellenkezne a família maradék része egy hűséges, saját házirobot ellen. Addig jó, amíg a rajongó rokonok nem az 500 dolláros verzióért lobbiznak, aki hangvezérelhető, cipeli az italomat, képes követni, és meg is talál, ha úgy akarom. Részemről annyira nem erőltetném, hogy még egy kis robot is cirpegjen itthon körülöttem, de egy Yoda pendrive-ot még én is elfogadnék.

Ezekről a kiegészítőkről ne feledkezz meg karácsonykor!

Memóriából sosem elég

A zöld mesterrel pedig el is érkeztünk ahhoz az eszközcsoporthoz, ami ajándékként mindig telitalálat, hiszen memóriára mindenkinek szüksége van, lehetőleg minél többre. Pendrive-okból ráadásul annyiféle van, hogy felsorolni is képtelenség Pikachutól a Pókemberig, a sárgarépától a csavarhúzón át a körömlakkig.

Kettő az egyben ajándék, ha az USB-tárhely ékszerbe rejtett. Létezik színes szilikonos karszalag, menő túlélőfelszerelés részeként használható, paracord karperec és igazi karkötőnek kinéző pendrive is; és első látásra azt se mondaná meg senki, hogy ez a gyöngyös-csajos karkötő valójában multifunkciós adatkábelt rejt.

 

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai