Ezekre a digitális kütyükre nagyon várunk idén

Ezekre a digitális kütyükre nagyon várunk idén

Prokee | 2018.02.08 | Olvasási idő: 4 perc
Prokee
44 éves
4 gyerek édesapja

2017 is igen mozgalmas év volt digitális újdonságok és trend szempontjából, idén viszont egy-egy fejlesztést és kütyüt kifejezetten várunk a családdal. A teljesség igénye nélkül összeszedtem, mik azok, amik nekünk a legjobban tetszenek, és alig várjuk, hogy kipróbálhassuk.

  1. Oculus Go VR headset

Idén debütál a piacon az Oculus Rift utódja, az Oculus Go VR headset is, ami egyben a korábbi verzió olcsóbb alternatívája is. A vezeték nélküli eszköz nem igényel PC-t, mint a Rift, és mobiltelefon sem kell hozzá, vagyis 199 dollárért egy önmagában működőképes terméket kapunk. A technikai részletekről és a működési sajátosságokról egyelőre nem sokat tudni, annyi bizonyos, hogy a headsetet LCD-panellel szerelik, amely 2560x1440-es (WQHD) felbontásra képes, lencséi pedig új fejlesztésűek, az eddiginél kevésbé tükröződő a felületük. A szett tartalma egy kontroller is, amely hasonlít majd a Gear VR megoldására.

  1. Alsó árkategóriás telefonokban ujjlenyomat-olvasó

Az ujjlenyomat-olvasó nem számít hatalmas újdonságnak az okostelefonok világában, a feleségem iPhone-jában is elérhető már ez a funkció. 2018-ban azonban a home gombba, és a hátlapokba épített technológia megjelenik a közép- és alsó árkategóriájú telefonokban is, úgyhogy akár a kisebb gyerekek is élvezhetik majd ezt a fajta luxust. A Synaptics ráadásul már előrukkolt egy vadiúj fejlesztéssel: a Clear IDClear ID néven futó technológiájuk ugyanúgy működik, mint a Samsung és az Apple eddig használt technológiája, ez a zseniális találmány viszont már a készülékek teljes képernyőjén képes leolvasni az ujjlenyomatokat.

digitális újdonságok

  1. My Special Afflack Duck robotkacsa

Míg a Sony ügyel arra, hogy robotállatkáik külső jegyeikben ne legyenek valósághűek, addig a Boston Dynamics előállt egy plüss robotkacsával. A kis kedvenc etethető és fürdethető, reagál a mozdulatokra, érintésre, mindemellett különféle szmájlikat ábrázoló korongokkal jelzi gazdája felé, hogy milyen kedve van. A robotkacsát rákos gyerekeknek tervezték, és a cég egy amerikai biztosítóval közösen azt tervezi, hogy ingyen megkaphassa minden beteg gyereknek, aki csak kéri.

  1. InstaView ThinQ okoshűtő

Személyes kedvencem az InstaView ThinQ fantázianevű okosfrigó, úgyhogy ha egyszer milliomos leszek, akkor pont ezt a típust fogom megvásárolni. A termék 74 centis érintőkijelzőt kínál az információk felmutatására és a megfelelő funkciók elindítására. Betáplálhatjuk, hogy milyen termékeket vásároltunk, és megadhatjuk azt is, mi a lejárati dátumuk. Ezek alapján a hűtő képes jelezni, melyik élelmiszer fog hamarosan megromlani, illetve melyek azok, amik már meg is romlottak.  De ez mind semmi, a jó termékekből receptötletekek ad nekünk, vagyis nem kell azon törni a fejünket, vagy az internetet bújni, hogy az adott alapanyagokból, milyen ebédet lehet összedobni.

  1. PlayStation 5

Elég nagy az esély arra is, hogy a Sony 2018 második felében kiadja a legújabb PlayStation konzolját, a Macquarie Capital Securities elemzője, Damian Thong szerint legalábbis ez fog történni. Ő jósolta meg anno PlayStation 4 Pro érkezését is, úgyhogy elég sokan hitelesnek tartják az előrejelzéseit. Addig persze bőven van még kraft a PS4-ben is.

Olvass további cikkeket hasonló témában!