Ezeknek a digitális ajándékoknak mindenki örülne a karácsonyfa alatt

Emma | Olvasási idő: 6 perc

Emma

Kor: 41 Gyerekek száma: 2
"Tudok lekvárt főzni, betont keverni, horgolni és birkát nyírni – ezeket és sok más hasznos dolgot már mind az internetről tanultam, egy nagyvárosoktól távol eső kis faluban, ahová néhány éve költöztünk. Itt kezdett feltűnni igazán, hogy bár az emberek mindenhol használják a netet, a legtöbben valójában nem tudják, mi mindenre használható."

Nagyobb gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek válogattunk olyan ajándékötleteket a neten, amikkel nem nagyon lehet mellényúlni; első körben a kalandra szomjazókat céloztuk meg.

Mindörökké Minecraft

Akinek fogalma sincs arról, mi az a Minecraft és miért van érte annyira odáig a férje gyereke, az először is olvassa el a gyorstalpalónkat, utána pedig nyugodtan túrja fel a netet a kiegészítők hosszú soráért, egy Minecraft-rajongó bármelyiknek örülni fog. Szerintem a legpoénosabb köztük ez a fáklya, ami elvileg elriasztja az éjszakai szörnyeket és a jeget is felolvasztja, de az biztos, hogy meleg sárga fénnyel világít és falra is akasztható. A leghasznosabbnak pedig az az USB-karkötő tűnik, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen géphez ülve ott folytathassuk a játékot, ahol abbahagytuk. A Gameband az elmentett állapotot felhőben is tárolja, így az adatvesztés kizárt.

Virtuális valóság kezdőknek

Aki a Streetview-nál kicsit magasabb szinten szeretné megtapasztalni a virtuális valóság lehetőségeit, annak bizony kell néhány kiegészítő. A jó hír, hogy kezdetnek az egyszerűbb szemüvegek is megteszik, például az okostelefonnal és a Google Cardboarddal kompatibilis, mindössze 15 dolláros View-Master alapcsomag – és a világ máris 360 fokban kitágul.  Az eszközt a gyerekbarát felépítésének köszönhetően bátran adhatjuk a kisebbek kezébe is.

Ezeknek a digitális ajándékoknak mindenki örülne

Akcióhősök mozgásban

Az aprócska GoPro akciókamera évek óta elválaszthatatlan barátja az extrém sportosoknak, az ára miatt azonban nem az a kategória, ami nélkülözhetetlenné tenné egy átlag háztartásban. Van már azonban olyan alternatívája, amit nyugodtan a gyerekre is akaszthatunk, ha bringázni, gördeszkázni vagy akár búvárkodni indul. A vidám sárga-fekete színű, vízálló Kidizoom Action Cam a standard képek és videók mellett timelapse és stop-motion felvételeket is tud készíteni.

Az élményt tovább lehet fokozni a levegőben, ám a belépő szintű quadcopterek és játékdrónok nem bírják el az akciókamerát, érdemes tehát olyan repülő kütyüt választani, aminek saját HD-kamerája van. Viszonylag megfizethető áron ilyenből is van már bőven kínálat az apróbbaktól a nagyobbakig, a választásnál persze azt sem árt figyelembe venni, hogy bent vagy kint fogjuk-e inkább használni.

Még mindig nem sikerült megtalálni a megfelelő digitális ajándékot? Sebaj, a következő részben is lesz jó pár ötletünk a kütyümániásoknak.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai