Ezeknek a digitális ajándékoknak mindenki örülne a karácsonyfa alatt

Ezeknek a digitális ajándékoknak mindenki örülne a karácsonyfa alatt

Emma | 2016.12.07 | Olvasási idő: 6 perc

Nagyobb gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek válogattunk olyan ajándékötleteket a neten, amikkel nem nagyon lehet mellényúlni; első körben a kalandra szomjazókat céloztuk meg.

Mindörökké Minecraft

Akinek fogalma sincs arról, mi az a Minecraft és miért van érte annyira odáig a férje gyereke, az először is olvassa el a gyorstalpalónkat, utána pedig nyugodtan túrja fel a netet a kiegészítők hosszú soráért, egy Minecraft-rajongó bármelyiknek örülni fog. Szerintem a legpoénosabb köztük ez a fáklya, ami elvileg elriasztja az éjszakai szörnyeket és a jeget is felolvasztja, de az biztos, hogy meleg sárga fénnyel világít és falra is akasztható. A leghasznosabbnak pedig az az USB-karkötő tűnik, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen géphez ülve ott folytathassuk a játékot, ahol abbahagytuk. A Gameband az elmentett állapotot felhőben is tárolja, így az adatvesztés kizárt.

Virtuális valóság kezdőknek

Aki a Streetview-nál kicsit magasabb szinten szeretné megtapasztalni a virtuális valóság lehetőségeit, annak bizony kell néhány kiegészítő. A jó hír, hogy kezdetnek az egyszerűbb szemüvegek is megteszik, például az okostelefonnal és a Google Cardboarddal kompatibilis, mindössze 15 dolláros View-Master alapcsomag – és a világ máris 360 fokban kitágul.  Az eszközt a gyerekbarát felépítésének köszönhetően bátran adhatjuk a kisebbek kezébe is.

Ezeknek a digitális ajándékoknak mindenki örülne

Akcióhősök mozgásban

Az aprócska GoPro akciókamera évek óta elválaszthatatlan barátja az extrém sportosoknak, az ára miatt azonban nem az a kategória, ami nélkülözhetetlenné tenné egy átlag háztartásban. Van már azonban olyan alternatívája, amit nyugodtan a gyerekre is akaszthatunk, ha bringázni, gördeszkázni vagy akár búvárkodni indul. A vidám sárga-fekete színű, vízálló Kidizoom Action Cam a standard képek és videók mellett timelapse és stop-motion felvételeket is tud készíteni.

Az élményt tovább lehet fokozni a levegőben, ám a belépő szintű quadcopterek és játékdrónok nem bírják el az akciókamerát, érdemes tehát olyan repülő kütyüt választani, aminek saját HD-kamerája van. Viszonylag megfizethető áron ilyenből is van már bőven kínálat az apróbbaktól a nagyobbakig, a választásnál persze azt sem árt figyelembe venni, hogy bent vagy kint fogjuk-e inkább használni.

Még mindig nem sikerült megtalálni a megfelelő digitális ajándékot? Sebaj, a következő részben is lesz jó pár ötletünk a kütyümániásoknak.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai