5 menő mobiltartozék kamaszoknak

5 menő mobiltartozék kamaszoknak

Nefi | 2017.05.11 | Olvasási idő: 6 perc

Amikor arról van szó, hogy vegyünk a gyereknek valamilyen mobiltelefonos kiegészítőt, a legtöbb esetben először Hello Kittys tok, díszítésre alkalmas strasszkövek vagy cicamintás fülhallgató jut az eszünkbe. Pedig a cukiságokon túl is van élet a kiskamaszok mobilvilágában, ráadásul olyanok, amik még hasznosak is.

Multifunkcionális szelfibot

Azt már minden tinédzser vágja, hogy a fürdőszobai tükörből lőtt szelfik már a ciki kategóriába tartoznak. Itt jön képbe a mostanában annyira felkapott szelfibot, amiből már van multifunkcionális verzió is, hogy a fotózás a lehető legegyszerűbb élmény legyen. A kütyü beépített exponáló gombjának köszönhetően nem kell időzítéssel és plusz távirányítóval vacakolni, és miután jack-dugóval csatlakoztatja a mobiljához, kényelmesen neki lehet állni a kattintgatásnak, akár vakuval is. Kapható bluetooth-on keresztül kommunikáló és akár távirányítós verzió is. Bónusz: az igazán menő multifunkcionális szelfibotokhoz még ventilátor is tartozik, hogy az izzasztó nyári meleg se vegye el a tini kedvét a fotózástól.

Kerékpáros telefontartó

Az én tizenéveseim egy ideje bicajjal járnak suliba, és azután, hogy a lányom már több alkalommal is elhagyta útközben a mobilját, be is szereztem nekik egy ilyen tartozékot. A bármilyen kerékpárra rögzíthető eszköz dőlésszöge állítható, forgatható, bármilyen szögben rögzíthető, így könnyen megtalálható az ideális pozíció a mobil részére. Túrázáshoz zenehallgatásra vagy navigációs megoldásnak is kitűnő, nem beszélve arról, ha csörög a mobil, nem kell a zsebben turkálni tekerés közben.

Mobiltelefon-szétszerelő készlet

Egy ilyen szett azoknak a fiataloknak (és szüleiknek) nyújt segítséget, akik nem szeretnének súlyos összegeket fordítani a megsérült mobiljuk szervizelésére. Az eszközök segítségével karcmentesen lehet kijelzőt, akkumulátort cserélni, és lehetőség nyílik a memória bővítésére házilag. A készlet általában csavarhúzókat, tapadókorongokat, burkolat szétnyitókat, pengetőket (a panelek szétkattintásához) és a SIM-kártya kiemelőjét tartalmazza. (Figyelem, ha garanciális még a telefon, akkor ne próbálkozzunk az otthoni szétszedéssel, mert garanciavesztéssel járhat!)

Bluetooth mini kihangosító

Melyik kamasz ne szeretne egy olyan eszközt, amivel hifi minőségben hallgathatja kedvenc zenéit a mobiljáról, és nem kell hozzá a kábelekkel vacakolnia? Egy bluetooth mini kihangosító szettet bárhol egyszerűen lehet használni, beépített mikrofonnal, hangszóróval rendelkezik, V2 bluetooth-on csatlakozik, és akár pendrive-ról vagy Micro SD kártyáról is lehet hallgatni vele a zenét.

Hordozható mobiltöltő (Powerbank)

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy hiába hívta a haverjaival csavargó kamaszt, annak telefonja lemerült, csak az aggódás maradt. Nos, ennek is véget lehet vetni, csak egy hordozható mobiltöltő kell hozzá. Az eszköz rengeteg mobiltelefonnal és minden USB-eszközzel kompatibilis, és a gyerek akár három akkumulátornyi töltöttséget vihet magával bármikor és bárhová, akár a zsebében is. A powerbank USB-n keresztül számítógépről, vagy 220 voltról is egyszerűen feltölthető, és akár ventilátort, lámpát, vagy hangszórót is rá lehet csatlakoztatni.

Olvass további cikkeket hasonló témában!