5 dolog, ami miatt a Senior Okosóra a nagyszülők kedvence

5 dolog, ami miatt a Senior Okosóra a nagyszülők kedvence

Myreille | 2019.08.12 | Olvasási idő: 3 perc

Akinek van távol élő idős hozzátartozója, azonnal látja a Senior Okosóra előnyeit, azt, hogy mennyi aggódástól és idegeskedéstől kímélheti meg magát és a családját. A család idősebb tagjai viszont fenntartással közeledhetnek egy újabb digitális eszközhöz. Pedig a Senior Okosóra használata egyszerű.

1. Csendes, szeretetteljes figyelem

A telefonhívások közelebb hozzák a távol élő családtagokat, rokonokat, de nincs idő naponta tucatszor telefonálni, ráadásul élhetetlen helyzetet is teremtene. Pedig néha csak annyi a kérdés, hogy „Jól vagy? Minden rendben?”

És ha nem veszi fel a telefont az idős családtag? Mert nem hallja, mert a barátaival sétál, a piacon vásárol vagy éppen sakkozik a parkban. Fontosabb dolga van, mint a telefonra figyelni.

A Senior Okosórával a „Jól vagy?” kérdés és válasz egyszerűsödik. Az okosórával látható viselőjének aktuális helyzete és napi aktivitása anélkül, hogy az aggódó szeretet túlságosan gúzsba kötné. Persze, az sem utolsó szempont, hogy az óra viselője is biztonságban érezheti magát, hiszen az órán keresztül jelezhet, ha szükségét érzi.

2. Mindig a karon, mindig veled

A Senior Okosóra viselője számára megszűnik az a feszültségforrás, hogy mindenhova vinni kell a mobilt. Az okosórát csak fel kell csatolni és több gond nincs vele. Akkor is ott van, ha a nagyi csak kiszalad a kertbe petrezselyemért, elmegy a piacra, kirándul a barátaival vagy éppen télen lesöpri a járdáról a havat. A Senior Okosóra nem akadályozza a tevékenységeket, mert mind a két kéz szabad, lehet tenni-venni, jönni-menni, mégis jól látható és hallható, ha hívás érkezik rá. Nagy előnye, hogy rendeltetésszerű használatkor, azaz ha felcsatolták, nem keveredik a gurulós bevásárlótáska aljára vagy marad a másik szobában, mint olyan gyakran a mobiltelefon.

Senior Okosóra
3. A Senior Okosórát egyszerű használni

A Senior Okosórát viselni olyan, mint egy hagyományos órát: kényelmes, mutatja az időt és a dátumot, valamint a megtett lépésszámot. Legnagyobb előnye viszont az, hogy növeli a biztonságérzetet. A PS-óra™ alkalmas kétirányú hanghívásra. Az óráról egy, előre rögzített telefonszám hívható, de az óra több számról  is hívható.

A Senior Okosórán egy nagy, piros SOS gomb található, tehát nem kell bajlódni érintőképernyővel, bonyolult menürendszerrel és számok bepötyögésével. Nem fordulhat elő, hogy az okosóra használója véletlenül olyan funkciókat hív elő, amelyeket nem ismer, amelyek bizonytalansággal, esetleg félelemmel töltik el - „Jaj, elrontottam!” - és inkább kerüli az okoseszköz használatát. A nagy piros gombbal lehet hívást és SOS riasztást kezdeményezni

A PS-óra™ nem vetekszik az okostelefon funkcióival, viszont idős viselőjének és az ő szeretteinek megadja azt az alap biztonságérzetet, hogy kapcsolatban vannak, akkor is, ha éppen több kilométer választja el őket.

4. A beállítások távolról elvégezhetők

A Senior Okosóra viselőjének csak annyi a dolga, hogy mindig viselje az órát és naponta feltöltse. De erre sem egyedül kell figyelnie! A PS-órához™ tartozó online felületen és alkalmazásban látható az óra akkumulátorának töltöttségi szintje, ilyenkor rá lehet csörögni az óra viselőjére és figyelmeztetni az óra töltésére.

A PS-órát™ online felületen lehet regisztrálni és megtenni a beállításokat: megadni az óra használójának adatait, a sokszor és ingyen cserélhető, hívható telefonszámot,  a riasztás során értesítendők elérhetőségeit, valamint a biztonsági zónát, amelynek elhagyásakor az óra figyelmeztetést küld. Akkor sem kell az okosóra közelében lenni, ha ezeken módosítani kell.

5. Vérnyomásmérés bármikor

A Senior Okosóra nem gyógyászati segédeszköz és nem helyettesíti a rendszeres orvosi vizsgálatot, ám fontos adatokat  képes  mérni és mutatni viselőjéről. A lépésszámláló és a helymeghatározás sokat elárul az aktivitásról, a napi tevékenységekről. A pulzus- és vérnyomásmérés távolról indítható. Az alkalmazásban (és az online felületen is) látható a legutolsó mért vérnyomás. A weboldalról pár kattintással indítható új mérés is.

Persze, a Senior Okosóra viselése nem jelenti azt, hogy ezentúl már nem is lesz szükség hosszabb beszélgetésekre, hiszen azt semmi sem helyettesítheti, csak annyi változik majd, hogy aggodalmak helyett bőven lehet az élményekről mesélni.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai