Szavazzatok ránk! A Digitális Család is szerepel az Edison100-on!

Szavazzatok ránk! A Digitális Család is szerepel az Edison100-on!

Myreille | 2019.06.03 | Olvasási idő: 3 perc

Április elején indította el a Bridge Budapest Egyesület az Edisonplatform kezdeményezést, amely egyik céljaként azt tűzte ki, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik fejlesztéséhez.

Nagy öröm számunkra, hogy a 3 éve működő Digitális Család magazinunk is felkerült az Edison100-ra, hiszen fő célunk, hogy segítsük a gyerekek és a szülők közötti digitális szakadék áthidalását és iránytűt, kapaszkodókat nyújtsunk a gyerekek digitális neveléséhez.

A szülők és pedagógusok is kiválaszthatják a kedvencüket

2019. június 12-ig tartó közönségszavas is indult: mindenki leadhatja a voksát az Edison100 kezdeményezések közül arra, amelyik számára a legkedvesebb. A szavazás lezárását követően a legtöbb voksot kapó szervezet megkapja az Edisonplatform közönségdíját.

Köszönjük, ha szavazataitokkal itt is támogattok minket!

Jövőbarát módszerek mai gyerekeknek

A World Economic Forum szerint a ma iskolát kezdő gyerekek 65%-a olyan új állásokban fog dolgozni, amelyek ma még nem is léteznek, ezért kell jövőbarát módszereket keresnünk - emelte ki Veres Rita, az Edisonplatform stratégiai vezetője.

Az Edison100 szereplőiben az a közös, hogy újszerűek témájukat, megközelítésüket, módszertanukat tekintve, a jövő szempontjából elengedhetetlen kritikus tudást illetve képességeket fejlesztenek, és valódi, hosszú távú hatás elérésére törekszenek. Ezeket a szempontokat mérlegelte a szakmai zsűri a lista összeállításakor.

Az Edison100-hoz kapcsolódott egy kutatás is, amelyből az derült ki, hogy a jövő szempontjából kritikus készségek közül leginkább a problémamegoldásra, együttműködésre és a kreativitásra helyezik a hangsúlyt a kezdeményezések (10-ből 7 kezdeményezés kiemelten fókuszál ezekre), míg kevésbé hangsúlyos az alkalmazkodókészség (reziliencia), illetve a kezdeményezőkészség fejlesztése.

A gyerekek fejlesztésében a legfontosabb módszerek: a játékos tanulás, a pozitív megerősítés, az élményalapú oktatás, és az, hogy az oktatásra céljaként nem “tananyag leadásaként”, hanem közös, játékos folyamatra tekintenek. 

Szavazzatok ránk! A Digitális Család is szerepel az Edison100-on!

Megtalálni a jó gyakorlatokat és tanulni tőlük

Jó érzés látni, hogy mennyire kezdenek elterjedni azok a módszerek, amelyekkel a tanulás jó dolog lehet és a gyerekek igényeit tartják leginkább szem előtt. A listán nemcsak témakörét, hanem formáját tekintve is egy izgalmas tárlatot mutatunk be, táborok, online applikációk, játékok, versenyek, rendezvények, kurzusok is megtalálhatók - mondta Veres Rita. - Nem vagyunk egyedül. A gyerekekkel kapcsolatos dilemmák nemcsak bennünk fogalmazódtak meg, számos fantasztikus ember és kezdeményezés van Magyarországon, akik ezért dolgoznak. Mi felkutatjuk a jó gyakorlatokat, amelyekből érdemes tanulni, megmutatjuk, megosztjuk és elismerjük őket. A szereplők összekapcsolásával nemcsak tudást térképezünk fel, hanem reményeink szerint beindítunk valami újat. Azt is tudjuk, hogy az együttműködésekből, kapcsolatokból új kezdeményezések születnek majd. Az Edisonplatform segítségével többféle nézőpontot szeretnénk megmutatni, a jó kérdéseket feltenni, szempontrendszert, tudást adni, és leginkább irányt mutatni az útvesztőben.

A Digitális Család is szerepel az Edison100 kezdeményezései között, hiszen céljaink közösek. Támogass minket a voksoddal a közönségszavazáson is!

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai