Programozó tábort szervez lányoknak a Vodafone!

Programozó tábort szervez lányoknak a Vodafone!

Myreille | 2018.08.01 | Olvasási idő: 2 perc

14-18 év közötti lányok számára szervez 4 napos, programozói workshopot a Vodafone. A hétfőtől csütörtökig tartó kurzuson a résztvevők megismerkednek a weboldalak felépítésével és elkészítik saját oldalukat is. Olyan komplex tudást szereznek, amellyel elindulhatnak az informatika és a programozás útján.

A jövő szakmáiról sokan és sokat gondolkodnak, de abban egyetértenek, hogy a jövő szakmáinak többségét ma még nem ismerjük, csak annyit tudunk rólunk, hogy kapcsolódnak majd az informatikához. Ennek megfelelően egyre fontosabb, hogy a gyerekek erősítsék műszaki és reálismereteiket. A jelenlegi tendenciák viszont azt mutatják, hogy a nemi sztereotípiák miatt lányok ritkábban választják a műszaki pályát, még akkor is, ha az ilyen típusú tantárgyakban erősek, így a lányok és nők száma ezeken a területeken még mindig rendkívül alacsony. A #CodeLikeaGirl tábor célja, hogy ezen változtasson.

#CodeLikeaGirl tábor

Az informatika történetében jelentős szerepe volt a nőknek, ám azon kívül, hogy a lányok példaképeket találnak magunknak, arra is szükségük van, hogy olyan azonnal hasznosítható, széleskörű ismeretekre tegyenek szert, amellyel már a kezdetekben sikereket érhetnek el.

Programozó tábort szervez lányoknak a Vodafone!

A workshop minden napján más-más tematikával találkoznak majd a résztvevők és megismerhetik a webfejlesztés alapjait a tervezéstől a programozásig. Betekintést nyernek a HTML, CSS, Javascript, stb. kódnyelvekbe és használatukba. Az oktatók a Vodafone Magyarország munkatársai, akik maguk is az adott területeken dolgoznak, így a legfrissebb és legalkalmazhatóbb tudással rendelkeznek. Nem mellesleg pedig rajonganak a szakmájukért és szívesen osztják meg tudásukat.

Hogyan lehet jelentkezni?

A workshop 2018. augusztus 27-30. (hétfő-csütörtök) között minden nap reggel 9-től délután 4-ig tart majd. A részvételhez nem szükséges előképzettség, a tábor helyszínén minden biztosított (számítógépek, internet, étkezés), de a tudásvágy és a programozás iránti érdeklődés elengedhetetlen. Akárcsak a jelentkezés elküldése.

Programozó tábort szervez lányoknak a Vodafone!

A #CodeLikeaGirl tábor jelentkezési feltételeiről itt olvashatsz, a rendezvény szabályzatát és a jelentkezési lapot itt érheted el.

Szólj a lányodnak, az unokahúgodnak vagy a gyereked osztálytársnőjének, hogy jelentkezzen!

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai