Lehet, hogy a te gyereked cikke jelenik majd meg a Digitális Család magazinban?

Lehet, hogy a te gyereked cikke jelenik majd meg a Digitális Család magazinban?

Myreille | 2019.04.09 | Olvasási idő: 3 perc

Cikkíró pályázatot hirdet a Vodafone Magyarország Alapítvány az április 8-12. között negyedik alkalommal megrendezett Digitális Témahét alkalmából. Az Alapítvány és az országos program célja közös: ösztönözni az okos eszközök kreatív és minél sokoldalúbb használatát az iskolai oktatásban, ezáltal fejlesztve a digitális kompetenciát, az alkotó készségeket és képességeket. A cikkíró pályázat legjobb művei itt, a Digitális Család online magazinban meg fognak jelenni.

Digitális Témahét az iskolában

A Digitális Témahéten országszerte egy hétig a digitális oktatásé és digitális készségeké a főszerep az iskolákban. A tematikus hét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben, valamint a digitális kompetenciafejlesztés informatika órán túli kiterjesztése.

Eddig 930 iskola csatlakozott a 2019-es Digitális Témahéthez, amelynek alkalmából a Vodafone Magyarország Alapítvány cikkíró pályázatot hirdet általános iskolák 7–8. osztályos tanulói, illetve középiskolások számára. A pályázók kreatív megoldásokon keresztül oszthatják meg a digitális világgal kapcsolatos meglátásaikat, a legjobbak pedig értékes élményekkel és nyereményekkel gazdagodhatnak.

Milyen a gyerekek szemével az offline és az online világ?

A cikkíró pályázat témája:

A digitalizáció és a családon belüli generációs különbségek kapcsolata

A szervezők minimum 2500 karakter terjedelmű, címmel és alcímmel ellátott írásokat várnak a megadott témában, öt-hat mondatos bemutatkozással.

A pályaművekkel kapcsolatos elvárás, hogy bemutassák a technológia hatását a mindennapi életre, különös tekintettel a családokon belül tapasztalható generációs különbségekre. A tíz legjobb pályamű írójának mi, a Digitális Család szerkesztősége, személyesen vagy Skype-on keresztül, segítünk készre csiszolni az cikket: véleményezzük az elkészült munkát és javaslatot teszünk a további kidolgozandó részletekkel kapcsolatban.

Az átdolgozott munkák közül a legjobb három anyagot publikáljuk majd a Digitális Család online magazin felületén, a nyertes pályázók pedig egy-egy Vodafone Smart TAB N8 típusú tablettel gazdagodhatnak a Vodafone Magyarország Alapítvány jóvoltából.

A pályaműveket a foundation.hu@vodafone.com címre kell beküldeni a pályázóknak 2019. május 3-ig. 

További információk a pályázati feltételekről az alábbi linken érhetők el.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai