Ezt a modern nyelvtanulási módot a gyerek is imádni fogja!

Ezt a modern nyelvtanulási módot a gyerek is imádni fogja!

Tünde | 2016.09.22 | Olvasási idő: 6 perc

Régen én is aktív használója voltam az ingyenes, mindennapos nyelvtanulási lehetőségnek, az 5percangolnak. Mára már az ingyenes hírlevelek és online leckék mellett nyomtatott verzióban és nyelviskolákban is igénybe vehető az oktatás, sőt, néhány héttel ezelőtt egy applikáció formájában elérhetővé vált az AppStore-ban is. A Drops nevű alkalmazás alapból ingyenes, naponta ötpercnyi leckét kínál – a gyerekeket könnyen lehet motiválni azzal, hogy „csak napi öt percet” kell tanulniuk (ráadásul digitális közegben, élvezetes módon).

Az inkább kezdőknek, újrakezdőknek összeállított nyelvtanuló alkalmazásban több mint ezer, illusztrált alapszóval ismerkedhet meg a felhasználó: az app lényege a szótanulás, melyet sok modern technikával próbálnak meg minél hatékonyabban rögzíteni a felhasználók fejében. „Ismerve a gyakori szavakat nyelvtan nélkül is meg tudjuk magunkat értetni, szavak nélkül viszont a nyelvtan semmit sem ér.” – írja a program alkotója, a Plan B Labs.

Ezt a modern nyelvtanulási módot a gyerek is imádni fogja!

Az okostelefonozási szokások lehetőséget adnak, hogy a felhasználó napi szinten használja az applikációt, mely hosszú távon hatékonyabb tanulást tesz lehetővé. Ezt biztosítja az a tulajdonság, hogy alapból csak napi öt percet enged tanulni az alkalmazás. Aki persze nagyon akar, az folytathatja a tanulást: vagy vár tíz percet, mielőtt tovább csinálja, vagy megnéz egy promóciós videót, melyért extra két perc jár, vagy vásárol extra öt percet, vagy extra tíz percet. A mindennapos használathoz szülőként is hozzá tudunk járulni: öt perce mindenkinek van naponta, hogy leüljön a gyerekével, és akár együtt tanulják/ismételjék a szavakat.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai