Dániel

Dániel

pszichológus
Dániel
32 éves

Tóth Dániel vagyok, pszichológus, gamer és youtuber. Nem vagyok technológiaellenes, sőt látom és támogatom a digitális világ előnyeit, de tisztában vagyok a veszélyeivel és a csapdáival is.

Előbb voltam szenvedélyes videojátékos, minthogy pszichológussá váltam volna, és ha időm engedi, a mai napig szívesen játszom igényes játékokkal.

Én vagyok a Pszichológus Pasi.

A technológia gyors fejlődése miatt a szülők és a tanárok ma olyan kihívásokkal néznek szembe, amivel pár éve (évtizede) még nem kellett. Sok a bolhából elefánt típusú aggodalom, miközben vannak valós veszélyek, amiket még nem is sejtenek. Munkám során abban segítek, hogy a szülők jobban megértsék a digitális világot, valamint ennek a világnak a lelki sajátosságait, pozitív és negatív aspektusait, s így hatékonyabban tudják áthidalni a technológia kivájta generációs szakadékot.

A pszichológiának az új, még kiforróban lévő területére specializálódtam, amivel érdemben még kevesen foglalkoznak. Munkám során - tanácsadás és interaktív csoportos workshopok alkalmával -, sokat beszélgetünk fiatalokkal az online és a virtuális témakörökről, előnyökről és nehézségekről egyaránt.

 

 

A szerző cikkei