Mi vagyunk a Digitális Család
 

A Vodafone Magyarország azért hívta életre a www.digitaliscsalad.hu-t, mert fontos, hogy a szülők és a gyerekek közös nevezőre kerüljenek a neten is.

Mi, a Digitális Család Magazin szerzői mind szülők vagyunk, akik keressük a válaszokat a digitális világban felmerülő új kérdésekre és megoldásokat az eddig ismeretlen helyzetekre.
 

Tapasztalatainkat megosztjuk az olvasókkal is, és szakértőket is segítségül hívunk, hogy megértsük, megtanuljuk, megtanítsuk gyerekeinknek a digitális világ biztonságos használatát – felhívva a figyelmet arra is, hogy mi is sokat tanulhatunk a gyerekeinktől a témában.

A világ szédítő ütemben fejlődik. A szülőknek nem egyszerű nyomon követni a digitális világ változásait – a gyermekek viszont – főleg a Z generáció és az Alfák – már ebben a világban nőnek fel digitális bennszülöttként. Nekik természetes, hogy szinte mindenkinek van okostelefonja, és könnyebben is tanulják meg használni a digitális eszközöket, mint mi, szülők.

Ha jó digitális szülők szeretnénk lenni, fontos, hogy lépést tartsunk gyerekeinkkel. Ehhez ismernünk kell a virtuális világot nekünk is. Nem árt, ha tisztában vagyunk a digitális kifejezésekkel, az internetbiztonsággal, ha ismerjük a digitális eszközöket, ezek működését. Fontos, hogy tájékozottak legyünk a digitális gyereknevelésben, hogy ismerjük a digitális oktatási lehetőségeket, a menő applikációkat, az online gyerekjátékokat, online családi játékokat. Jó, ha tudjuk azt is, hogy mire kell figyelni a választásnál, ha okostelefont, tabletet vagy laptopot szeretnénk venni a gyereknek.

És nem utolsósorban a mi feladatunk megtanítani a gyerekeinket okosan használni a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

Ha nem akarunk kimaradni gyerekeink életéből, részt kell vennünk a digitális életükben is. Legyen együtt a család offline és online is – a Digitális Család ennek a módját segít megtalálni.
 

Kucsera Éva Myreille
Főszerkesztő
info@digitaliscsalad.hu