Így éred el bármikor a gyerekedet telefonon!

Eleged van már abból, hogy a gyerek otthon állandóan a telefonján lóg, amikor viszont nincs otthon, hiába üzengetsz neki, nem olvassa el az üzenetet vagy nem válaszol? Itt a megoldás!

15 éves lányom egyre gyakrabban csinál különprogramot a barátnőjével: moziba járnak, átmennek egymáshoz, tanulnak (?), stb., a lényeg, hogy nem tartózkodik itthon. Ilyenkor Viber-üzeneteim gyakran süket fülekre találnak, általában órákig olvasatlanok maradnak. Értem én, hogy a barátnő adott esetben fontosabb, és a gyerekem nem a telefonját nyomkodja, de bezzeg máskor le sem akarja tenni a kütyüt! Nem vagyok egyébként egy kontrollmániás anyuka, szabadjára engedem bizonyos feltételekkel és korlátokkal, de azért néha szeretném elérni őt akkor is, amikor nekem van rá szükségem.

Ezért örültem meg, amikor tudomást szereztem egy új applikációról, a Reply Asapról (magyarul Válaszolj rögtön!)  – amit egy hozzám hasonló cipőben járó apuka ötlete alapján egy programozó barátja készített (jut eszembe, nekem is meg kellene már tanulnom programozni!). Az app lényege, hogy a felvett partnerek olyan üzeneteket tudnak küldeni egymásnak, melyeket a címzett nem tud nem észrevenni: néma mód mellett is riasztó/ébresztő hanggal jelzi, hogy üzenet érkezett, és a képernyőn is megjelenik a figyelmeztetés, bármit is csinálnak épp a telefonon. Az idegesítő hang addig szól a mobilon, amíg a címzett nem olvassa el az üzenetet. Nick Herbert, a program ötletgazdája elmondta: az applikáció nem arra való, hogy állandóan zaklassuk a gyerekeket, hanem hogy biztosan el tudjuk őket érni akkor, ha valami fontos dologról van szó vagy vészhelyzet van.

Letöltöttük nagylányommal az appot mindketten, hogy kipróbáljuk. Az ébresztésre alapból beállított hangon jelez a telefon, amikor megérkezik rá az üzenet. Ekkor két lehetőség van: 3 percre el lehet tolni az értesítést, mint ébresztés esetén a „szundi” gombbal, vagy a Cancel-re kattintva megszűnik a csörgés – de az értesítési ablak nem tűnik el a kijelzőről. Ha rákattint a címzett az üzenetre, a küldő látni fogja. Bár a Cancel gombbal el lehet némítani az ébresztőhangot, a funkció azért eléri a célját: nincs többé „Nem hallottam meg” – kifogás, az üzenet célba ér.

Nekem nem csak amiatt tetszik az applikáció, hogy az én fontos üzeneteimet biztosan meghallja a gyerek ezen keresztül, hanem azért is, mert a fordított variációban is jól fog jönni. Ha majd későn jön haza, akkor is el fog tudni érni sürgős esetben, ha én már alszom, és a telefonom is némára állítva pihen mellettem.

Hasonló cikkekhez kattints az alábbi témákra:

9-15 anya apa app biztonság család digitális család gyereknevelés okostelefon szülő

Ha szeretnél hozzászólni, először ,
vagy ha még nem regisztráltál, kattints ide.

Facebook oldalunk

Lájkold, hogy képben légy legújabb cikkeinkkel!

Legújabb cikk

Az internetről is meg lehet tanulni helyesen írni?

A neten is találsz segítséget, ráadásul hiteles forrásból!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként legfrissebb tartalmainkról!

YouTube csatornánk

Ha tetszenek a videóink, iratkozz fel!

Kapcsolódó cikkek

6 app, ami nélkül a családi élet káoszba fulladhat

Egyre szaporodnak a praktikus és vicces családi applikációk.

10+1 dolog, amiből tudod, hogy a gyereked rendszeresen rájár a telefonodra

Te mennyit tapasztaltál meg a listából?

20 dolog, amit tudnod kell a digitális világból

A digitális világ alapfogalmai.