Egyéves a Digitális Család!

Tünde | Olvasási idő: 6 perc

Tünde

Kor: 40 Gyerekek száma: 3
"Szeretném úgy nevelni a gyerekeimet, hogy a digitális világ minden előnyét ki tudják használni - és közben elkerüljék a veszélyeket is. Igyekszem megteremteni a közös szórakozás lehetőségét a lányaimmal az online világban is."

Ma ünnepli első születésnapját a Digitális Család Magazin. Az évforduló alkalmából készítettünk egy összeállítást az elmúlt év legolvasottabb cikkeiből, és megkérdeztük szerzőinket, nekik mi volt a kedvenc cikkük az oldalon.

10. A tizedik legolvasottabb cikkünkben arról meséltünk, hogy a gyerek bevitte az iskolába telefonját, ahol az egyik osztálytársa leejtette, a képernyő pedig betört. Az eset szerencsésen végződött, a károkozást elismerték, a telefont megjavíttatták a szülők.

9. Ebből a humoros írásból sokan magukra ismertek, tíz plusz egy jellemzőt mutattunk be mobilhasználó gyerekekről – ezekről veheted észre, hogy a gyereked rájár a telefonodra.

8. A nyolcadik helyet szerezte meg tízes listánkban a Vodafone kutatásából készült cikk, melyben arra a kérdésre kerestük a választ, hogy miért akarnak másnak látszani az interneten a magyar fiatalok.

7. A hetedik helyet elért cikkünkben négy olyan mobilos játékot mutattunk be, melyek katapultálják a gyereket a kanapéról: olyan alkalmazások ezek, amelyek a gyerekeket mozgásra bírják.

6. Ha szeretnél segítséget kapni abban, hogy hogyan válaszd ki a gyereked első kütyüjét, a hatodik helyezett cikkünkben minden kérdésre megtalálod a választ.

5. Ebben a cikkben olyan online nézhető sorozatokat ajánlottunk, melyeket együtt nézhettek a gyerekkel online.

4. Épp csak lecsúszott a dobogóról videós anyagunk, melyben gyerekek, szülők és celebek meséltek arról, hogyan kötődnek az okoseszközeikhez.

3. Dobogónk harmadik fokán áll a japán oktatási rendszerről készült interjúnk, melyből kiderül, hogy miért nem használnak digitális eszközöket a szigetország oktatásában, és mi várható a jövőben.

2. Ezüstérmes lett a Hogyan előzheted meg, hogy a gyereked játékfüggő legyen? című cikk, melyben praktikus tanácsokat kaphatsz arra, mi a teendő, ha úgy látod, hogy a gyereked túlságosan rá van gyógyulva a képernyőre.

1. Az első helyet ez a cikkünk szerezte meg, melyből kiderül, milyen szabályokat érdemes megtanítani a gyerekeknek a mobiltelefonozás kapcsán.  Nem árt nekünk, szülőknek is megfogadni ezeket.

Következő cikkünkben bemutatjuk a Digitális Család állandó szerzőit, akik elmesélik azt is, hogy nekik mi volt az elmúlt évben a kedvenc tartalmuk a magazinban.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai