10+1 Murphy törvény a digitális eszközökre

10+1 Murphy törvény a digitális eszközökre

Tünde | 2017.03.30 | Olvasási idő: 6 perc

Amióta a lakásban nő a digitális kütyük száma, egyre szaporodnak azok az esetek, amiből Murphy újabb törvényeket alkothatna. Neked hány ismerős?

 1. Ha a családban többféle telefon van, egészen biztos, hogy a töltőfejek nem kompatibilisek egymással. (Megszűnik a probléma, ha egyféle töltőfejjel tölthető telefonja van a család összes tagjának.)

 1. Kiegészítés az 1. ponthoz: mindig a másik típusú töltő akad a kezedbe, mint ami kellene.

 1. Ha nincs időd hálózatról tölteni a telefonod, egészen biztos, hogy a powerbank is le van merülve (mert a büdös kölök nem töltötte fel használat után).

 1. A laptopod mindig egy másodperccel azelőtt kapcsol ki, mielőtt a mentés gombra kattintottál volna. (Merthogy lusta voltál töltőre dugni, úgyis kibírja még felkiáltással.)

 1. A fülhallgatók mindig a kamasz szobájában találhatók. Néhány zokni- és bugyikupac alatt.

 1. Amikor leülnél végre egy kicsit játszani az egyetlen játékon, ami a telefonodon van, a gyereknek vagy pisilnie kell, vagy éhes, vagy mutatni akar valamit. (A játék megvár – mondod már hetek óta magadnak.

Digitális eszközök a családban

 1. Ha sorozatot néznél a tableten, a gyereknek pont akkor kell sürgősen elkészíteni a leckéjét. Amihez a tablet nélkülözhetetlen.

 1. A gyereked feltöltőkártyás egyenlege mindig akkor merül le, amikor téged kellene hívnia, hogy megérkezett az iskolába. (Ha családi csomagod van, és ingyen hívjátok egymást, ez a probléma/kifogás megszűnik.)

 1. Ha egy tablet van a családban, mindenkinek egyszerre kell. Kezdődik a csata a kütyüért. Hozhatod a popcornt. (Kivéve, ha neked is szükséged van a tabletre.)

 1. A tölthető, vezeték nélküli fülhallgató sosincs feltöltve. Amikor szemrehányást teszel a gyerekeknek miatta, a vállukat vonogatják: „Úgysem használjuk.” Amikor feltöltöd, azonnal lecsapnak a kütyüre.

 1. A futópadon szembesülsz vele, hogy az mp3 lejátszón nem a te zenéid vannak. A kamasz gyereked pakolta tele számodra ismeretlen, futásra alkalmatlan zenékkel.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai