Messenger Kids: A 12 év alattiak is biztonságban chatelhetnek

Messenger Kids: A 12 év alattiak is biztonságban chatelhetnek

Tünde | 2017.12.11 | Olvasási idő: 3 perc

A napokban jelentette be a Facebook, hogy elindítottak egy gyerekeknek készült, új alkalmazást, mellyel 6-12 évesek cseveghetnek szülői kontroll alatt. A Messenger Kids használatához nincs szükség Facebook regisztrációra, telefonszámra - a szülőkre viszont igen.

Szülői profil kell

A szülők saját Facebook-profiljukban állíthatják be, hogy 13 év alatti gyerekük kivel beszélgethet és videochatelhet, és itt tudnak képes „miniprofilt” is létrehozni a csemetének. (Más applikációkban a gyerek bárkivel kapcsolatba léphet.)

Biztonságban a gyerek

A Facebook biztonsági megfontolásból alkotta meg a Messenger Kids-et, hogy megvédje a gyerekeket a rossz szándékú felnőttektől. Az applikáció úgy működik, mint a Messenger, azzal a különbséggel, hogy a 12 év alatti gyerekek csak azzal tudnak beszélgetni, akit a szüleik jóváhagytak az alkalmazásban.

A Messenger Kids olyan speciális szűrőket is tartalmaz, amelyek megakadályozzák, hogy a gyerek szexuális tartalmat (például meztelen fotót), vagy erőszakot ábrázoló tartalmat osszon meg. A Facebook azt is ígérte, hogy ha jelentést kapnak nem megfelelő tartalomról, azonnal lépni fognak.

Messenger Kids: A 12 év alattiak is biztonságban chatelhetnek

Reklámmentes csevegés

Az új üzenetküldő alkalmazás nem jelenít meg reklámokat, és a felhasználható matricák és gifek is a gyerekekre lettek szabva.

Itthon nem elérhető

Az alkalmazás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, ott is csak iOS rendszerre. Később tervezik az Androidos változatot megjelentetni.

Ha itthon is elérhető lenne, te használnád gyerekeddel a Messenger Kidset?

A Facebook korábban olyan applikációval rukkolt elő, amely a fiatalabb korosztályt célozta – az alkalmazást csak 21 év alattiak használhatták. Így a szülők nem láthatták, hogy mit csinál a gyerekük a videónaplóban.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai