10 cikk, amit a mai szülők szerint mindenképpen el kell olvasni

10 cikk, amit a mai szülők szerint mindenképpen el kell olvasni

Myreille | 2018.05.17 | Olvasási idő: 3 perc

Gyerekeink számára az okostelefonok és az internet ugyanolyan természetesek, mint számunkra a hűtő, a légkondi vagy éppen a személyautó. A „digitális forradalom” nem egy jövőben várható esemény, aminek vagy részesei leszünk, vagy nem, hanem már végbement, megtörtént. Velünk is megesett, a mi életünket is megváltoztatta. De amíg mi beletanultunk ebbe a világba – amit oly gyakran szétválasztunk „valódi” és „digitális” világra -, addig a gyerekeink beleszülettek és csak ezt a világot ismerik. Ha részesei akarunk lenni a gyerekeink életének, most és a későbbiekben is, akkor meg kell ismernünk a világot olyannak is, amilyennek ők látják.

A Digitális Család magazin célja a kezdetektől, hogy segítse a szülők és a gyerekek közötti digitális szakadék áthidalását. Szülőkkel és szakértőkkel együtt gondolkozzunk arról, hogy a Z- és az Alfa-generációt hogyan készíthetjük fel a jövő kihívásaira, hogyan adhatunk nekik útmutatót a digitális eszközök használatához és hogyan taníthatjuk őket meg a kütyük „helyes” használatára is.

10 cikk, amit a mai szülők szerint mindenképpen el kell olvasni

2 éves a Digitális Család

Az elmúlt két évben több mint 400 cikket írtunk. Kiemelt témáink között szerepelt a biztonságos internet- és okostelefon használat, a gyerekek védelme a neten, a technológiai újdonságok valamint az, milyen érdekességeket, újdonságokat hozhat a jövő, hiszen a gyerekeink 5-10 év múlva abban a jövőben fognak élni. Állandó törekvésünk, hogy megmutassuk a világot a gyerekek és fiatalok szemével, így sokat írunk arról is, hogy milyen appokat használnak (mi számukra a menő és a ciki), mi történik velük a virtuális térben és miért ragaszkodnak az okostelefonjukhoz. Mindegyik cikkünk nagy szeretettel és törődéssel készült, most – a 2. születésnapunkon - azt mutatjuk meg, melyik cikkeket olvastátok a legtöbben. Elöljáróban annyit, hogy szerintetek és szerintünk is, az internetbiztonság az egyik legfontosabb téma, újra és újra beszélni kell róla.

 

A 10 legnépszerűbb cikk az elmúlt 2 évből

10. Ezekre figyelj, ha vloggerkedik a gyereked

9. Családi mozimaraton – sorozatok, amiket együtt nézhettek online

8. Mennyire ragaszkodnak a gyerekek az okos eszközeikhez?

7. Digitális oktatás Japánban – Miért nem használnak digitális eszközöket?

6. Így válaszd ki a gyerek első digitális eszközét!

5. Ezekre figyelj, ha Snapchatel a gyerek!

4. Mi a fenét csinálnak a fiatalok, amikor a kütyüiket nyomkodják?

3. Hogyan előzheted meg, hogy a gyereked játékfüggő legyen?

2. 10 szabály okostelefonozáshoz, nem csak gyerekeknek

1. Ne dobd oda a gyereked a pedofiloknak!

Köszönjük, hogy olvastok minket, kövessetek minket továbbra is, rengeteg jó és fontos témával jövünk!

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai