Murphy törvényei a digitális eszközökre

Amióta a lakásban nő a digitális kütyük száma, egyre szaporodnak azok az esetek, amiből Murphy újabb törvényeket alkothatna. Neked hány ismerős?

 1. Ha a családban többféle telefon van, egészen biztos, hogy a töltőfejek nem kompatibilisek egymással. (Megszűnik a probléma, ha egyféle töltőfejjel tölthető telefonja van a család összes tagjának.)
 1. Kiegészítés az 1. ponthoz: mindig a másik típusú töltő akad a kezedbe, mint ami kellene.
 1. Ha nincs időd hálózatról tölteni a telefonod, egészen biztos, hogy a powerbank is le van merülve (mert a büdös kölök nem töltötte fel használat után).
 1. A laptopod mindig egy másodperccel azelőtt kapcsol ki, mielőtt a mentés gombra kattintottál volna. (Merthogy lusta voltál töltőre dugni, úgyis kibírja még felkiáltással.)
 1. A fülhallgatók mindig a kamasz szobájában találhatók. Néhány zokni- és bugyikupac alatt.
 1. Amikor leülnél végre egy kicsit játszani az egyetlen játékon, ami a telefonodon van, a gyereknek vagy pisilnie kell, vagy éhes, vagy mutatni akar valamit. (A játék megvár – mondod már hetek óta magadnak.

 1. Ha sorozatot néznél a tableten, a gyereknek pont akkor kell sürgősen elkészíteni a leckéjét. Amihez a tablet nélkülözhetetlen.
 1. A gyereked feltöltőkártyás egyenlege mindig akkor merül le, amikor téged kellene hívnia, hogy megérkezett az iskolába. (Ha családi csomagod van, és ingyen hívjátok egymást, ez a probléma/kifogás megszűnik.)
 1. Ha egy tablet van a családban, mindenkinek egyszerre kell. Kezdődik a csata a kütyüért. Hozhatod a popcornt. (Kivéve, ha neked is szükséged van a tabletre.)
 1. A tölthető, vezeték nélküli fülhallgató sosincs feltöltve. Amikor szemrehányást teszel a gyerekeknek miatta, a vállukat vonogatják: „Úgysem használjuk.” Amikor feltöltöd, azonnal lecsapnak a kütyüre.
 1. A futópadon szembesülsz vele, hogy az mp3 lejátszón nem a te zenéid vannak. A kamasz gyereked pakolta tele számodra ismeretlen, futásra alkalmatlan zenékkel.

Hasonló cikkekhez kattints az alábbi témákra:

0-5 5-9 9-15 digitális család gyereknevelés kütyü mobiltelefon okoseszköz okostelefon tablet

Ha szeretnél hozzászólni, először ,
vagy ha még nem regisztráltál, kattints ide.

Facebook oldalunk

Lájkold, hogy képben légy legújabb cikkeinkkel!

Legújabb cikk

Jé, mégsem kütyüfüggő a gyerek!

Az online világból is ki lehet jönni.

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként legfrissebb tartalmainkról!

YouTube csatornánk

Ha tetszenek a videóink, iratkozz fel!

Kapcsolódó cikkek

Az én gyerekem nem használhat digitális kütyüket!

Vannak szülők, akik nem engedik a gyerekeiket számítógép közelébe – a képernyők előtt töltött idő a szakemberek szerint viszont az élet szerves részévé vált.

10 dolog, ami a digitális gyerekeket jellemzi

A te gyerekedre hány állítás illik a listából?

13 dolog, amiben megváltozott az okostelefonommal való kapcsolatom, mióta gyerekem van

Valljuk be, mi is bele vagyunk szerelmesedve a kütyüjeinkbe!