Miért imádja mindenki annyira az emojikat?

Miért imádja mindenki annyira az emojikat?

Vendég | 2016.06.22 | Olvasási idő: 3 perc

Június elején az a nonprofit szervezet, amely átnézi, alakítja és véglegesíti az új emojik listáját, közzétette az idei új ikonokat. 72 új emoji jelent meg: 7 arc, 7 ember, 7 gesztus, 12 sport szimbólum, 13 állat, 18 étel és egy hervadt rózsa. Van köztük menyasszony és vőlegény, kismama, róka, bagoly, répa és egy csomó más vicces dolog. Ezekre a gyerekek és a felnőttek is biztosan ráharapnak.

Addig is nézd meg, hogy miért imádja mindenki annyira ezeket a kis képes karaktereket: infografikánk tele van egy csomó izgalmas adattal és infóval, amikről talán még soha nem hallottál. Sőt, azt is megtudhatod, hogyan írhatsz le teljes mondatokat úgy, hogy kizárólag emojikat használsz! Próbáljátok ki a gyerekkel, ki tud jobban emojiul - szuper szórakozás!

Emojik: Miért imádja mindenki őket?

Az Emoji-film

Az Emoji-film közel sem olyan rossz, mint amilyennek a filmes adatbázisokban a pontjai mutatják. És a nem túl fényes értékelést simán be lehet tudni annak, hogy ebben a filmben sokkal több lehetőség volt, mint ami végül a vászonra került.

Az alapötlet érdekes és a nagy sikerű Szörny Rt-re hajaz: mindenkinek az okostelefonjában van egy boldog völgy, Telopolisz, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Minden emoji egy érzelmet tud, és nem vág össze-vissza arcokat. Ez szabály!

Az emojik mosolygós és kacsingatós békéjét az egyik gombóc zavarja meg, aki nem a jó (értsd: nem megfelelő) arcot vágja az emoji kockában. Világvége, azonnali kiszavazás, sőt, az emoji főnökök a törlés büntetését róják ki rá. A renitens (több arcra képes) szmájli menekülőre fogja. Miközben bejárja a telefon minden valós és virtuális részét, barátokra akad, eljut a képernyőképre, meggyűlik a baja a tűzfallal és felfedezi az appokat. Tovább a teljes cikkre>>>

(Nyitókép: weezdezign/Shutterstock.com) (Források: businessinsider.com, medicaldaily.com, people.com. ReadHowYouWant.com, npr.org, today.yougov.com, statisticbrain.com, CRC Press, theverge.com, huffingtonpost.com)

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai