Szervezd meg te magad a családi nyaralást!

Szervezd meg te magad a családi nyaralást!

Vica | 2018.07.04 | Olvasási idő: 4 perc

Egy kisgyermekes család nyaralásának megszervezése nem egyszerű, ám nem is lehetetlen, ha a megfelelő és ellenőrzött információkkal rendelkezünk. Az interneten pedig információ van bőven, otthonról megszervezhető a teljes nyaralás az utazástól a szálláson át a programokig.

Persze, jónéhány órát rá kell szánni az utazás minden részletének megtervezéséhez és összeállításához, de általában megéri.

 

Repülővel is mehetünk

A fapados légitársaságoknak köszönhetően az autós utazások helyett egyre több család választja a repülős nyaralást. Útjaim során gyakran találkozom egészen kis gyerekekkel a fedélzeten, és magam is szerveztem már utat gyerekkel, repülővel. A legtöbb légitársaságnak van applikációja, amellyel nyomon követhetők az árak, és a foglalás is nagyon egyszerű, sőt a legtöbb reptéren elegendő a mobilunkon bemutatni a "beszállókártyát" (mivel egyre több fapadosnál csak az indulás előtti egy-két napban lehet bejelentkezni, ezzel megspórolhatjuk a nyomtatást). Érdemes feliratkozni a légitársaságok hírlevelére, ha szeretnénk értesítéseket kapni az aktuális akciókról. A legolcsóbb jegyekre itt lehet vadászni momondo.com-on, de a skyscanner.com-on is találtunk már olcsó repjegyet. Az utazomajom.hu is jó információs forrás itthon.

 

Hol szálnál meg szívesen?

Amikor a családnak foglalok szállást, a legfontosabb kritérium (az árfekvésen kívül) az elhelyezkedés (közel legyen a vízparthoz/városközponthoz/vasútállomáshoz/nevezetességhez). A szállásfoglalás ma már gyerekjáték, számtalan olyan gyűjtőoldal van, ahol általunk kiválasztott szempontok alapján szűri és listázza a rendszer a találatokat. Ilyen pl. a booking.com, a trivago.com vagy a hotels.com vagy a jó öreg tripadvisor. Itthon pedig még mindig tartja magát a szallas.hu és számos kisebb-nagyobb szállásfoglaló oldal. Én azért szeretem ezeket használni, mert valódi felhasználók valódi tapasztalatai alapján rangsorolják a szállásokat, és sok hasznos információt lehet így megtudni az adott szálláshelyről. A booking.com appja a foglalás kinyomtatását is kiváltja, minden információt a mobilban vihetünk magunkkal, az előre kiválasztott nyelven.

Tipp: kiválasztott szállásunkat és környékét mindig nézzük meg a Google Street View használatával is. Annyira ugyan nem naprakész, hogy a múlt héten elkezdett építkezésre is felhívja a figyelmet, de valósabb képet mutat a reklámfotóknál.

 

Szervezd meg te magad a családi nyaralást!
Tömegközlekedés kisgyerekkel

A városi és országúti tömegközlekedés sokat egyszerűsödött, mióta szinte minden nagyobb európai szolgáltatónak van jól működő weboldala és appja is, számos nyelven olvasható menetrenddel és online jegyvásárlási lehetőségekkel. Az Egyesült Királyságba utazók nyilván ismerik a thetrainline.com oldalt (app verzióban is létezik természetesen), ahol előre megvehetjük a vonatjegyünket (ami így sok esetben jóval olcsóbb, mintha aznap nyaggatnánk az automatát), amit a kártyánk segítségével „horgászhatunk” ki mondjuk a lutoni reptér automatájából (számos esetben kipróbáltam, működik).

A nagyvárosok tömegközlekedése is netre került, ez például Berliné, ahol azonnal vehetünk is jegyet, a napijegyet például otthon ki is lehet előre nyomtatni, angolul vagy németül érdemes tudni a vásárláshoz. De biciklit is bérelhetünk sok európai városban: ezen az oldalon vagy ezen és szinte minden európai régióban találunk biciklibérlési lehetőséget, de Wikipédia-cikket is szenteltek a nyilvánosan elérhető kétkerekűekről.

Tipp: Nem csak komp vagy vonatjegyeket tudunk előre, online vásárolni, hanem különböző programokra a belépőjegyeket is. Ezeket megvehetjük akár otthonról is, de nagyobb szabadságot nyújt, ha rendelkezünk internetes kapcsolattal a nyaralás során is és rögtönözhetünk, ha pl. esőnapon Európa legnagyobb ócenáriumába mennék vagy megnéznénk egy múzeumot.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai