Nyáron tanulni? 7+1 játékos oktató alkalmazás az egész családnak

Nyáron tanulni? 7+1 játékos oktató alkalmazás az egész családnak

Emma | 2016.07.28 | Olvasási idő: 6 perc

Esős időre, hosszú utakra és unalmas várakozásokhoz gyűjtöttünk össze néhány olyan játszva tanító, ingyenes és egyszerű alkalmazást kisebbeknek és nagyobbaknak, amik valójában az egész család számára szórakoztatóak lehetnek – a plusz egy ajánlat pedig a szülők dolgát könnyíti meg.

  1. Hány óra van?

A látszólag rendkívül egyszerű kis alkalmazás a mosolygós pandákkal a háttérben az óraszámlap leolvasását tanítja meg a kisebbeknek: az analóg mutatott pontos időt a négy, számokkal írt időpontból kell kiválasztani. Az óra számlapján azonban római számok látszanak, a negyedik szinttől kezdve pedig belépnek a negyedek, felek, háromnegyedek is, majd a 12 és 24 órás felosztás közti különbség is előkerül – vagyis egyszerűsége ellenére egészen átfogó app. Interaktívnak viszont nem mondható, azt a részt tehát a szülőknek vagy a nagyobb tesóknak kell elmagyarázniuk, hogy a 3 óra 15 percből miért lesz negyed négy…

Google Play

  1. Planetárium a zsebben

Csillaglesés a nap bármely szakában! Az alkalmazást elindítva csak az ég felé kell fordítani a telefont, és máris láthatjuk a bolygók, csillagok és csillagképek neveit. Ez utóbbiaknál halvány rajzok is segítik annak megértését, hogy az ősi csillagászok hogyan is láthattak bele egy-egy formát a fényes pontok halmazába. Az eszközt persze a föld felé is fordíthatjuk, így a déli félteke égboltjával is megismerkedhetünk.

Google Play  /  App Store

  1. Szabadíts ki!

Roppant népszerű játék, pedig egyszerű, mint a fahasáb: egészen pontosan fahasábokat kell ide-oda tologatni, hogy kiszabadíthassuk a közéjük szorult piros darabot. A térlátást és logikát fejlesztő agytorna négy nehézségi fokozatban és akár több játékossal együtt is játszható, úgyhogy indulhat a családi verseny!

Google Play  /  App Store

  1. Állati jó és hangos

Mit mond a teknős? Hogy beszél a vízidisznó? A HD minőségű fotókon és az élethű hangokon keresztül mintegy 130 különböző állattal ismerkedhetünk meg ebben a csodaszép, de egyszerűen használható alkalmazásban. A kicsiknek választhatunk véletlenszerű vetítést, a nagyobbaknak már különböző kategóriákat (vadállatok, háziállatok, hüllők stb.) is megadhatunk, és mivel 35 nyelvet lehet beállítani, az app akár szótanuláshoz is kiváló. Extra meglepetés a három játék: a képpárosító, a lekaparós játék és a tologatós kirakó is három nehézségi szinten játszható – az állathangok pedig akár csengőhangként is beállíthatók.

Google Play

Nyáron tanulni? 7+1 játékos oktató alkalmazás az egész családnak

  1. Tudod, hogy mit beszélsz?

A magyar nyelv gyönyörű kincseit, a lassan feledésbe merülő vagy ma már nehezen értelmezhető szólásokat és közmondásokat eleveníthetjük fel ezzel az alkalmazással. Kétféle lehetőséget kínál: a hiányosan megadott szólások kiegészítését, illetve a megadott magyarázathoz kapcsolódó mondás kiválasztását. Az alkalmazás szülői gyűjtés eredményeként készült.

Google Play

  1. Tangram gyerekeknek

Mit lehet kirakni öt háromszögből, egy négyzetből és egy rombuszból? Gyakorlatilag bármit: a klasszikus kínai kirakós játék, a Tangram darabjaiból szinte végtelen számú formát hozhatunk létre. A gyerekeknek szánt verzióban előre meghatározott alakzatokat kell kirakni a hét síkidomból; a magasabb szinteken az elforgatás és a pontos illesztés követelménye is nehezíti a vizuális térbeli gondolkodást fejlesztő játékot.

Google Play  /  App Store

  1. A történetmesélés nagymesterei

Ha már unalmas a Hófehérke, vagy a változatosság kedvéért mi kérnénk egy mesét a gyerektől, jöhetnek a sztorikockák! A fantáziát és kreativitást nagymértékben megmozgató app minden gombnyomásra 9 képet választ ki véletlenszerűen a 18 dobókocka 108 rajzából, és ezek alapján kell egy történetet szőni – 7 trillió lehetséges kombinációra már senki nem mondhatja, hogy nincs ötlete, mit meséljen.

Google Play

+ 1

A biztonság kedvéért

Aki szeretné elkerülni, hogy a gyermeke kezébe került telefon önálló életre keljen, az imádni fogja a Kids Place-t. Ez a sokoldalú launcher megakadályozhatja, hogy a gyerek önállóan letölthessen, törölhessen vagy vásároljon appokat, a véletlen hívások is elkerülhetők vele, de akár időkorlátot is beállíthatunk rajta a gyerekjátékokhoz. Külön előnye, hogy a háttérben is futtatható, és használatához még netkapcsolat sem szükséges.

Google Play  /  App Store

Emma

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai