A nyár legnagyobb durranása: Pokémon Go

A nyár legnagyobb durranása: Pokémon Go

Tünde | 2016.07.15 | Olvasási idő: 6 perc

Szinte nincs olyan weboldal, ahol ne írtak volna az idei nyár legújabb játékáról, a Pokémon Góról. Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is rákattantak az alkalmazásra, amely az Egyesült Államokban a megjelenést követő ötödik órában már a legnépszerűbb új alkalmazás lett, és többen használják már, mint a Twittert. Mi ez a játék?

A Pokémon Go Androidra és iPhone-ra letölthető alkalmazás, mely a kiterjesztett valóságra (augmented reality) épülő játék: a felhasználónak szó szerint ki kell mennie az utcára, hogy összegyűjtse a Pokémonos sorozatból ismert figurákat, és hogy harcolhasson velük. A kiterjesztett valóság a telefon kamerája segítségével megjelenített valóságos képre vetíti a játék nem valóságos figuráit.

A pokémonokat az utcákon sétálva lehet elkapni. A Pokémon GO legfontosabb feladata, hogy a szabadban minél több pokémont találjunk és gyűjtsünk be az úgynevezett pokélabda segítségével (ujjunkat a képernyőn húzogatva lehet rádobni a felbukkanó figurára a labdát).

A játék ingyenes, a kiegészítőkért viszont fizetni kell. Július végén várhatóan hazánkban is piacra dobják a játékhoz használható Go Plus karkötőt, amely rezegni kezd, ha a valós helyen virtuális pokémon található. A játéknak magyar nyelvű Facebook oldala is van már, ahol hasznos tanácsokat és linkeket osztanak meg egymással a rajongók.

Sok (felnőtt!) ismerősöm letöltötte már az alkalmazást, és gyermeki örömmel mutogatják a begyűjtött pokémonjaikat, osztják meg élményeiket. Úgy érzem, a mi családunkat sem fogja elkerülni a Pokémon-láz: már látom is magam előtt, ahogy nyaraláskor együtt vadásszuk a figurákat a gyerekekkel. A tapasztalatokról természetesen be fogok számolni. És most elindítom a letöltést…

Tünde

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai