Muszáj azonnal tudnom, világcsúcsot úszott-e Hosszú Katinka!

Myreille | Olvasási idő: 6 perc

Myreille

Kor: 41 Gyerekek száma: 2
"Az anyaság a legnagyobb örömöm és a legnagyobb feladatom. Hiszem, hogy a tökéletes gyerekkorba a pocsolyában ugrálás ugyanúgy belefér, mint a tabletezés és a programozás. Fontos számomra, hogy a gyerekeim digitális életének is része legyek."

2017 július 14. és 30. között Budapesten és Balatonfüreden rendezik az Úszó VB-t, hivatalos nevén a 17. Úszó-, Műúszó-, Műugró-, Óriás-toronyugró- Nyílt Vízi Úszó- és Vízilabda Világbajnokságot. Tehát bő két hétig vizes sportból nem lesz hiány, lesz miért izgulni!

Talán az előfutamokat még ki lehet bírni nagyobb szívdobogás nélkül, de amikor magyar lesz a vízben, mindenképpen és azonnal tudnom kell, mit történt. Nem akarok lemaradni egyetlen fontos pillanatról sem és végig akarom drukkolni az egész vébét, ha már Budapesten zajlik.

Mivel soha, semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó az életemet a tévé vagy egy sportközvetítés köré szervezni – és annak sincs sok esélye, hogy bármelyik eseményre kimenjek és élőben drukkoljak -, így a vébét „szervezem” az életem köré két lépésben:

  1. Fontos, hogy tudjam, mi mikor lesz. A hivatalos eseménynaptárban sportáganként böngészhetek az események és döntők között. A teljes programlista pdf-ben is elérhető, ám ha nosztalgikus hangulatba kerülnék, ott a digitális műsorújság! Igaz, nem karikázom a „fontos” műsorok kezdő időpontját, mint anno nagymamám a tévéújságban, hanem emlékeztetőket állítok be hozzájuk.
  2. Az M4 közvetíti a világbajnokság eseményeit és az M4 élőben nézhető a neten, csak internetkapcsolat kell. Tehát az adatforgalom a barátom és erősen remélem, hogy a stream is bírni fogja a nagy érdeklődést. Meg abban is reménykedem, hogy lazábbak lesznek a munkanapok, jártamban-keltemben-munkában csak találok egy működő készüléket tévét, laptopot, akármit, ahol mások is éppen a sportközvetítést nézik és becsatlakozhatok.

Nem kérdés, hogy a hír- és sportoldalak azonnal beszámolnak majd a számunkra fontos eseményekről és eredményekről, de már telepítettem a Fina ingyenes appját (Androidra, iOS-re), amiben minden fontos információ fellelhető a sportolókról, a versenyekről és az eredményekről. Üres perceimben ezzel fogok kezdeni híréhségem etetését.

A budapesti vizes vb-nek (természetesen) van hivatalos Instagram és Facebook oldala is. Előbbi azoknak javasolt, akik szívesen nézegetnek sportfotókat és sportolókat széles mosollyal, az utóbbi sokkal praktikusabb, mert egész jó felsorolásban mutatja a közelgő eseményeket és mindent összegyűjt, ami a vébéhez kapcsolódik és fontos vagy érdekes. A világbajnokság idejére beállítottam, hogy a falamon elsőként jelenjenek meg az oldal posztjai.

Most már a fiaim is elég nagyok ahhoz, hogy kicsit megcsapja őket a „mozdony szele”. Úgy tervezem, hogy velük nézem majd Hosszú Katinka, Kapás Bogi, Cseh László, Gyurta Dániel úszásait – ha nem élőben, akkor neten fellelhető felvételről mindenképpen megmutatom nekik -, és bármi lesz az eredmény, mindenképpen beszélgetni akarok velük arról, milyen hosszú út vezet a sikerig és hogy a kudarcok nem a világ vége, hanem egy állomás, amiből rengeteget lehet tanulni.

Persze nézünk majd vízilabda meccseket is – nagyon örülnék annak, ha idén ősztől a fiaim kipróbálnák ezt a sportot és kedvcsinálónak éppen tökéletesnek tűnik a világbajnokság. Addig is íme egy videó, melyből kiderül, mit gondolnak a gyerekek a női bajnokokról, milyennek képzelnek el egy női vízilabda játékost. Mi a képernyők előtt fogunk szurkolni a hazai versenyzőknek, különösen a Női Vízilabda Válogatottnak, melynek a Vodafone a támogatója.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai