Milyen táborba menjen a gyerek?

Milyen táborba menjen a gyerek?

Myreille | 2019.06.11 | Olvasási idő: 3 perc

A legtöbb szülő egyetért abban, hogy a nyári szünet az élményekről szóljon. Az önfeledt kacagásról, jó levegőn aktívan eltöltött időről, sportról, táncról, rajzról. Pedig az élmény jelentheti az új ismeretek megszerzését és a tanulást is. Olyan táborokat gyűjtöttünk össze, amelyek nem csak szórakoztatják a gyerekeket, hanem ismereteiket is bővítik.

Cégvezető vagy vlogger leszel?

A Bridge Bizniscool idén is meghirdette az élményalapú, vállalkozási alapokat tanító nyári gyermektábort. Az egyhetes foglalkozások 26 városban összesen 33 helyszínen érhetők el. Az általános iskolás gyerekek megismerhetik egy vállalkozás működésének alapjait. Informális, játékos, kreatív közegben kapnak ízelítőt a vállalkozások világáról és a gazdasági folyamatokról, ugyanakkor azon készségeik is erősödnek, amelyek a jövő munkaerőpiacán elengedhetetlenek lesznek. Három különböző tematikával várják a játszva tanulni vágyó gyerekeket: csokoládé vállalkozást, játékgyárat vagy vlogger-bizniszt lehet elindítani.

Ajánlott: 9-14 éves gyerekeknek

Bővebb információ és jelentkezés: bridgebizniscool.hu

Nyáron ne kockuljon a gyerek?

A Logiscool országszerte elérhető egyhetes nyári táborok témái az év közbeni programozó kurzusok tapasztalataira építenek, ám azokat is várják a táborokba, akik csak most ismerkednének a programozás alapjaival. Minden évben nagyon népszerű a számítógépes játék vagy applikáció programozás, ám emellett indulnak kurzusok Minecraft, videóvágás, mesterséges intelligencia tematikában, valamint „hacker” tábor is. Van robot programozás, amikor bowlingozni, focizni és szumózni taníthatják a gyerekek a különböző robotokat. Így a gyerekek nem csak a digitális tér felhasználóivá, hanem alakítóivá is válnak. Miközben a gyerekek játszanak, kreativitásukat megélve egy csapat tagajaként szereznek új ismereteket, új képességeket. A tanulás nem „kötelező rossz”, hanem olyan élmény, amely nem csak a nyárra meghatározó.

Ajánlott: 8-18 éves gyerekeknek (A tábor típusától függ, hogy melyik korosztály számára ajánlott.)

Bővebb információ és jelentkezés: logiscool.com/hu

Milyen táborba menjen a gyerek?

Anya, kellene egy Lego robot!

Régen megdőlt az a sztereotípia, hogy a programozók sötét szobában egyedül dolgoznak. A programozás, főleg a Lego robot programozás csapatban igazán szórakoztató. A Funside Budapesten és a Balatonon is tart Lego Boost és LEGO Mindstorms táborokat. A tábor ideje alatt a gyerekek napi 2 órában különböző projekteket valósítanak meg, így 5 különböző robotot építhetnek meg és programoznak fel. A foglalkozások során kiemelten fontos a csapatmunka és a kooperatív készségek fejlesztése, ezért a gyerekek 2-3 fős csapatokban dolgoznak, tanáraik segítségével konstruktívan felosztva egymás között a részfeladatokat és együttműködve a problémamegoldásban. A programozáshoz a LEGO saját fejlesztésű, tabletre készült vizuális programozó platformját használják.

Ajánlott: Lego Boost 8-12 éves gyerekeknek, LEGO Mindstorms 12+ éves gyerekeknek

Bővebb információ és jelentkezés: funside.hu

 

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai