A lányom tanít Snapchatelni

A lányom tanít Snapchatelni

Tünde | 2016.09.05 | Olvasási idő: 6 perc

Digitálisan tájékozottnak tartom magam, azaz úgy gondolom, képben vagyok napjaink digitális eszközeivel, applikációival és lehetőségeivel kapcsolatban. Ám egy tizennégy éves kamaszlány anyukájaként időnként érnek meglepetések: olyan alkalmazásokkal találkozom lányom jóvoltából, amikre magamtól valószínűleg nem találtam volna rá. Új sorozatunkban olyan appokat mutatunk be, amelyeket a lányom (és még sok kamasz) használ – hogy te is képben legyél.

Ebben a hónapban öt applikációról mesélt a tini lányom, melyek közül csak kettőt ismertem korábban.

Instagram

Tini: „Az Instagram a Facebookhoz hasonló alkalmazás. Képeket lehet feltölteni különböző effektussal, emberrel és helyszínnel. Van egy profilod, ami mindig kijelzi, hány követőd van, és hogy hány embert követsz, valamint a bejegyzéseid számát. A követés azt jelenti, hogy látod, amit a felhasználó megoszt – és nem kell hozzá, hogy ismerősök legyetek.”

Anya: „Szerintem annyira nem hasonlít az Instagram a Facebookhoz, hiszen utóbbi jóval nagyobb lehetőséget biztosít a megosztásra. Lehet, hogy öregszem, de engem kielégít a Facebook, így nem vagyok aktív se Instagramon, se Twitteren.”

iOS verzió

Android verzió

Prisma

Tini: „Szerintem ez most a legmenőbb, ingyenes fotószerkesztő alkalmazás: segítségével a fotókból festményeket lehet varázsolni, mégpedig harmincféle festői stílusban. Az elkészített képek egy mozdulattal megoszthatók Facebookon és Instagramon is.”

Anya: „Ezzel az appal órákig el lehet játszani: legutóbb a fürdőkádban ücsörögve „festettem” arcképeket különféle stílusban. Figyelem! Az alkalmazás 13 éves kor alatt nem használható – ahogy egyébként a Facebook sem.)”

iOS verzió

Android verzió

Mit ajánl a tini? Új sorozatunkban bemutatjuk a legmenőbb alkalmazásokat.

Shazam

Tini: „A Shazam egy zenefelismerő alkalmazás, ez most a kedvencem. A használatához wifi vagy mobilnet szükséges. A jó benne az, hogy ha esetleg kocsiban ülsz és nincs mobilneted, de fel akarod ismertetni a zenét, akkor később, amint újra van interneted, az applikáció behozza a keresett zenét. A korábban felismertetett zenéidet később is vissza tudod nézni. Nagyon menő!”

Anya: „Sokszor előfordult már, hogy autóvezetés közben meghallottam egy számot, ami tetszett, de nem tudtam, ki az előadója. Miután a gyerek telepítette a mobilomra a Shazamot, a programmal egy gombnyomással másodpercek alatt felismertetem a zenét, hogy később bővítsem a futáshoz használt zeneszámok tárát.”

iOS verzió

Android verzió

Pinterest

Tini: „Ez egy nagyon hasznos alkalmazás, amivel inspirációkat lehet gyűjteni sok mindenhez. Kreatív ötleteket lehet keresni például ajándék készítéséhez, de lehet feltölteni saját ötletet is. Ha tetszik egy kép, le lehet menteni a saját profilodba, amit utána bármikor visszanézhetsz. Sok karácsonyi ajándékot ennek segítségével készítettem el.”

Anya: „Furcsa, hogy a tini lányom Pinterestezik, inkább a korombeliek keresgélnek ötleteket az applikáció segítségével. Én is találtam már zseniális kreatív dolgokat, dekorációkat, DIY gyerekcuccokat.”

iOS verzió

Android verzió

Snapchat

Tini: „A Snapchatben képekkel, videókkal lehet egymással beszélgetni. Egy képet különböző effektusokkal tudsz elküldeni, és videót is el lehet küldeni lassítva, gyorsítva, valamint visszafelé. Képet tudsz küldeni egy személynek vagy többnek, de ki tudod rakni „mystoryba” is. Ez azt jelenti, hogy az összes Snapchates ismerősöd látja. Lehet videó hívást indítani, és rendesen beszélgetni üzenetben.”

Anya: „Lányommal ellentétben én nem használom az alkalmazást rendszeresen, de sok vidám pillanatot éltem már meg, amikor a gyerekekkel fotózkodtam, majd együtt nevettünk a képre tett effektek adta végeredményen.”

iOS verzió

Android verzió

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai