Készülj telefonnal az állatkerti látogatásra!

Készülj telefonnal az állatkerti látogatásra!

Tünde | 2016.08.12 | Olvasási idő: 6 perc

A héten ünnepelte megnyitásának százötvenedik évfordulóját a Fővárosi Állatkert. A jubileum kapcsán az Állatkert történetének érdekes és izgalmas részleteit osztja meg honlapján az intézmény: hétről hétre tematikus cikkekben elevenítik fel a múlt eseményeit, melyeket archív fotókkal és más korabeli illusztrációkkal tesznek színesebbé. Az Állatkert saját applikációjában pedig – sok egyéb mellett – elérhetők az évfordulóhoz kapcsolódó programok és információk is.

Bár az applikáció nem új, mi csak nemrég fedeztük fel, amikor a következő, családi állatkerti látogatásunkat terveztük. A naptárban feltüntetett programok könnyen átláthatók, és az is rögtön leolvasható, hogy az adott pillanatban van-e még esélyünk odaérni például a mókusmajmok ebédjére. Az egyes programokról kattintásra részletes információkat: időpontokat, időtartamot és helyszínadatokat kapunk. Már itthon össze lehet dugni a fejünket (ahogy mi is tettük), hogy melyik program érdekli a családtagokat. A „Nem akarok lemaradni” gombbal el tudjuk menteni azokat az eseményeket, amelyeken szeretnénk részt venni, az alkalmazás pedig a megjelölt program előtt 15 perccel értesítést küld a telefonra.

Készülj telefonnal az állatkerti látogatásra!

Ha a gyerek hisztirohamot kap, mert a gyűrűsfarkú makikat akarja látni azonnal, vagy épp „szomjan akar halni”, a részletes térkép segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk a legrövidebb utat a kívánt helyszínig. A megtekintett állatokról ott helyben – vagy akár utólag, otthon, közösen – minden információt el lehet olvasni, sőt, véleményt is lehet írni róluk. „Tudom, hogy a zsiráf benga, nagy állat, de akkor is szeretem őket!” Kreatívabb anyukák állatkerti vetélkedőt is összeállíthatnak a gyerekeknek: a játék kérdéseinek helyes válaszait együtt kikereshetik az applikációban.

Android>>>

iOS>>>

Tünde

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai