Karácsonyra Minecraft-világot épít nekem a fiam

Karácsonyra Minecraft-világot épít nekem a fiam

Vica | 2018.12.20 | Olvasási idő: 3 perc

A gyerekeket sokszor arra biztatjuk, ne "bolti" dolgot akarjon ajándékozni, még akkor se, ha jó szívvel venné a zsebpénzből, hanem inkább valamilyen személyeset és saját készítésűt adjon. De mit csináljon az, aki se hímezni, se színezni, se egyéb "kézműveskedést" igénylő dolgot nem igazán szeret, vagy nincs vele megelégedve?

Márpedig nekem van egy kilencéves fiam, aki ugyan némi segítséggel egész ügyesen készít adventi koszorút, a palacsintát is szakértő kézzel keveri ki, de a hagyományos, színezős-rajzolós dolgokat csak mértékkel szereti. Előfordult persze, hogy csálé szívecskéket készített nekem, amit én utána valamilyen keretbe ragasztva büszkén hurcoltam, de ez nem az ő „igazi” terepe. Idén viszont zseniális tervvel állt elő: kitalálta, mi az, amit szívesen készít, és tényleg tükrözi a saját fantáziáját is.

Anya, milyen világot szeretnél?

Már a nyáron elkezdett faggatni: „anya, te hova mennél el most szívesen?” „Gyerekkoromban volt egy képzeletbeli, titkos barlangom tavacskával és vízeséssel” – feleltem. – „Ilyen helyre most is szívesen elmennék...”

"Akkor mit szólnál egy szigethez? Mi legyen rajta? Park? Medence? Virágoskert?"

Bólintottam, és akkor a fejéhez kapott:

Mi lenne, ha karácsonyra csinálnék neked egy egész szigetet, vidámparkkal, uszodával (tudja, hogy szívesen úszom bárhol, bármikor, de ritkán jutok el...), erdővel, virágokkal... Minecraftban persze! Tehetnénk bele kalandparkot, titkos várat, ilyesmit…

Nem állt meg a tervezésnél

Az ötlet mindenesetre elragadta és nyár legvégén komoly arccal el is kezdte építeni a saját, külön szigetet a medencével, az állatokkal és mindenféle zegzugokkal. Pár ötletet leszavaztam. Nem, nem kérek bele zombikat és először inkább "kreatív" módban fedezném majd fel, de azért lehetnek benne rejtvények vagy érdekes pályák. Buzgón "teremtett", épített, kalapácsolt, titokzatos rendeltetésű anyagokat és "képességeket" idomított egymáshoz, és néha a bolt közepén jutottak eszébe fontos kérdések: "birkát szeretnél?" Nem kapcsoltam azonnal, és közöltem, én inkább bolognai spagettit főznék másnapra. „Neeeem, nem ebédre, a szigetre akarsz-e birkát, azt kérdeztem!”- tette helyre a dolgokat.

Szíve minden szeretetével

Hamar rájöttem, mennyi mindent nem ismerek a játékból, de át tudtam érezni az örömét, amikor bejelentette, hogy az új feature-ök keretében most már lehet macskát is "teremteni". Eddig csak ocelotot, nyulakat, farkast, miegymást talált. Természetesen tesz az egyik parkba néhány macskát - és a szemem előtt oda is varázsolt rögtön vagy féltucat példányt -, mert a sziget ugyan szigorúan titkos egyelőre, de azért egy-egy szeletét itt-ott megpillanthattam már.

Szóval, idén én nem festett karácsonyfát, keresztszemes könyvjelzőt (az fiúknál úgyse volt divat), esetleg valami bolti csecsebecsét fogok kapni karácsonyra, hanem egy teljes szórakoztató világot, virtuális medencét-fát-virágot-állatokat, mellé rejtvényt és kalandos utakat. Bár a kedvemért az alkotó majd kénytelen lesz lelassítani, amikor bebarangoljuk ezt az új világot (mert ha az ő sebességével száguldok, akkor tíz perc alatt elszédülök és elvesztem a fonalat), ám azt hiszem, együtt elég jól fogunk mulatni benne.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai