Karácsonyi ajándékötletek a netről

Tünde | Olvasási idő: 5 perc

Tünde

Kor: 40 Gyerekek száma: 3
"Szeretném úgy nevelni a gyerekeimet, hogy a digitális világ minden előnyét ki tudják használni - és közben elkerüljék a veszélyeket is. Igyekszem megteremteni a közös szórakozás lehetőségét a lányaimmal az online világban is."

Vészesen közeleg a karácsony, a plázákban szinte már lépni sem lehet, az emberek egymást tapossák az ajándékokért. Vannak olyan megoldások, amihez nem kell részt venni a tolongásban, és az ajándékok is időben a fa alá kerülnek. Karácsonyi ajándékötletek.

A legkézenfekvőbb módszer az internetes vásárlás. Amíg a többiek mérgezett egérként rohangálnak a boltokban, addig mi kényelmesen, karosszékben ülve választhatjuk ki a karácsonyi ajándékot az egész családnak. Ha nincs ötletünk, sok helyen ötleteket is kapunk, hogy kinek mit vásároljunk. A kiszállítási időre viszont figyeljünk, hogy ne járjunk úgy, hogy a postás/futár az ünnepek után csenget a rénszarvasos pulóverrel. Ha már nagyon szorít az idő, válasszunk olyan internetes boltot, ahol van lehetőség személyes átvételre. Így biztosan ott lesz a megvásárolt ajándék a fa alatt.

Csináld magad ajándékok, avagy kézzel készített karácsonyi ajándékötletek

Főleg kisgyermekes családok körében népszerűek a kézzel készített ajándékok. Abba most ne menjünk bele, hogy az ajándékozott vajon mennyire örül egy félresikerült só-liszt gyurma karácsonyfadísznek vagy egy ablakmatricának – az ajándékozás öröme a lényeg. No, meg a szórakozás, amit készítés közben él át a család. Kutassunk kicsit a digitális világ bugyraiban, és meglátjuk, mennyi karácsonyi ajándék ötletet találunk.

Youtube

A Youtube erre is alkalmas, nem csak angoltanulásra és horgolni tanulni. Mi például rákaptunk az akrilfestésre, hála a videómegosztónak. Vettünk néhány kis méretű vásznat, ecseteket és akrilfestéket, és kezdőknek való akrilfestő videókat vadásztunk. Bár a legtöbb angol nyelven van, nem is muszáj angolul tudnunk ahhoz, hogy utánozni tudjuk a videón szereplő művészt, elég, ha követjük a mozdulatait. (Bevallom, először olajfestékkel kísérleteztünk, ám ezt nem ajánlom kezdőknek. Nehezen kezelhető, napok alatt szárad, és a macskából sem jön ki, ha véletlenül belegyalogol az asztalon száradó alkotásba. Ja, és mivel vízben nem oldódik, az ecsetmosás is csak terpentinnel lehetséges. Az olajfestékkel összemaszatolt gyerekkezekről pedig inkább nem beszélek.)

Szóval akrilfestés, Youtube. Mi beírtuk a keresőbe, hogy “acrylic paint”, azaz akrilfestés. Kiválasztottunk egy képet, ami tetszik. Legutóbb erre esett a választásunk. És erre.

Karácsonyi ajándékötletek a netről

A rózsaszín hajú, bolondos kalapokban szereplő művészhölgy lépésről lépésre mutatja, milyen lépésekből áll az adott kép megalkotása. Olykor hasznos tippeket és trükköket is megoszt, amiket későbbi festéseink során is tudunk alkalmazni. Az ő csatornáján van abszolút kezdőknek való kép is, érdemes kisebbekkel ezt is megpróbálni. Balra látható a mi egyik alkotásunk.

Az elkészült műveket családtagoknak, rokonoknak, barátoknak lehet adni karácsonyra. Kivéve, ha olyan jól sikerül, hogy a gyerek a saját szobájának a falán szeretné látni… Akkor festhetünk mást.

Pinterest

Írd be Pinteresten, hogy karácsony, és máris eléd tárul több ezer lehetséges ajándék, amit kézzel készíthettek el a gyereke(i)ddel. A legegyszerűbb, egészen kicsikkel is megvalósítható dolgoktól a bonyolultabb, sok időt és energiát igénylő, kreatív ajándékokig mindenféle ötleteket böngészhetünk. Van köztük karácsonyi dekoráció, ajándékkártya, egzotikus csomagoláskarácsonyfadísz, vagy akár sütemény.

Spotify

Alkotás közben lehet karácsonyi zenéket hallgatni pl. a Spotify-on, vagy online rádión, hogy a digitális világnál maradjak. Ugye, mennyivel jobb a karácsonyra otthon, online készülni a családdal, mint rohangálni a tömött bevásárlóközpontokban? Elég, ha majd a karácsonyi ételeket megyünk el megvenni. Ja, azt is lehet a neten keresztül…

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai