Játsszunk szilveszterest a gyerekekkel!

Játsszunk szilveszterest a gyerekekkel!

Prokee | 2016.12.30 | Olvasási idő: 6 perc

Számtalan újévi tematikájú applikáció érhető el a Play Áruházban, és még több szezonális újévi kiegészítő a népszerűbb játékokból. Mi most az előbbiekből ajánlunk négyet, mellyel nem csak a kicsik játszhatnak.

New Year Cake Decoration (3-5 éveseknek)

Egyáltalán nem ritkaság, ha az öt év alatti korosztály olyan rutinnal kezeli az érintőképernyős játékokat, hogy azt felnőttként is könnyen megirigyeljük. Ezért egy nekik való játékkal nyitunk: a kicsit által is könnyen-gyorsan elsajátítható drag & drop játékok egyik szezonális képviselőjével.

A sztori szerint Maya az újévi torta elkészítéséhez és feldíszítéséhez kéri a segítségünket. A műveletek nem bonyolultak, némileg változatosnak is mondhatóak, bár felnőtt fejjel inkább csak különböző dolgok egymásba öntéséről szól az egész. Persze gyerekfejjel meg mi más a főzés egyáltalán, ha nem dolgok egymásba öntése?

Szerencsére mielőtt igazán egyhangúvá válna a feladat, hirtelen elkészülünk, és nekiláthatunk a díszítésnek. Ez az a rész, ahol igazán kiélhetik magukat a gyerekek: az én lányom órákon át képes variálni a különböző krémeket és fodrokat, nekem pedig természetesen minden variációt véleményeznem is kell. Fogyókúra mellé nem ajánlott!

Baby Hazel New Year Party (3-6 éveseknek)

Ha ötéves gyereked van, és ő gyakran játszik apa/anya telefonján, tuti nem ismeretlen neki Baby Hazel neve. Számtalan kalandjáról készült már játék, így a szilveszteri zsúrjáról is. Baby Hazelnek szinte egyedül kell felöltöznie a bulira, majd megterítenie, és még a nyulat az asztaltól, macskát az aranyhaltól is távol kell tartania. Szerencsére gyorsan elkészül, megérkeznek a barátok, és megkezdődik a parti.

Ez jórészt persze sütemény- és üdítőfogyasztást jelent, szóval semmi féktelen izgalom, de ennek a korosztálynak ez pont elegendő. Közben, amíg egyesével kiosztja a gyerek az egy-kettő-három papírcsákót, aztán az egy-kettő-három nyalókát, majd egyesével tányérokra pakolja a sütiket, észrevétlenül készségszintre emeli az érintőképernyő használatát. Szimpla drag & drop játék ez is, az aranyosabbak közül.

Játsszunk szilveszterest a gyerekekkel!

New Year Face Art (6-12 éveseknek)

Hasonló elgondolás, de valamivel nagyobbakat célzó játék a New Year Face Art is. Itt egy szilveszteri buliba készülődő lány toalettjét állíthatjuk össze. Valamiért belekerült a játékba az öltözködés előtti étkezés is, tekintsük ezt egyfajta bemelegítésnek – de ha az asztal kiürült, jön az igazi móka.

Főhősünknek előbb sminket, frizurát választhatunk, majd akár egy tetoválást is kaphat, végül eldönthetjük, milyen ruhát és kiegészítőket viseljen a partin.

Az öltöztetős baba modern megfelelője tartósan magával ragadja az erre fogékony korosztályt.

Simulator Fireworks New Year (10 év felett bárkinek)

Nem igazi játék, inkább csak egy kis unaloműző az újévi tűzijáték-szimulátor. Az ingyenes verzióban ötféle különböző rakétát ereszthetünk fel, sajnos csak egyesével. Két újabb rakétát megszerezhetünk reklámvideók megnézésével, némi pénzért pedig még négy rakétát vásárolhatunk.

Nagy meglepetéseket nem tartogat a tűzijáték-szimulátor, de gondolatainkat magunk mögött hagyva egyfajta tűznézésként elég sok időt el lehet tölteni a virtuális rakéták robbanásait bámulva. Ráadásul az újév elmúltával is használható marad, így kinevezhetjük húsvéti, szülinapi, hétvégi, vagy csak egyszerűen szerdai tűzijátéknak is.

Olvass további cikkeket hasonló témában!