Győzd le családoddal a drónokat!

Tünde | Olvasási idő: 6 perc

Tünde

Kor: 40 Gyerekek száma: 3
"Szeretném úgy nevelni a gyerekeimet, hogy a digitális világ minden előnyét ki tudják használni - és közben elkerüljék a veszélyeket is. Igyekszem megteremteni a közös szórakozás lehetőségét a lányaimmal az online világban is."

Tavaly mutatkozott be itthon a Gateway To Space űrkiállítás, mely idén gazdagabb interaktív kínálattal nyílt meg, és még egy látványos zenei produkcióval is bővült a repertoár. Szülő és gyerek egyaránt kipróbálhatja a legújabb VR-játékokat és együtt kalandozhatnak az űrben és a digitális világban.

A tavalyi kiállításhoz képest idén nagyobb teret kap az interaktív rész, ahol különböző szimulátorokon próbálhatják ki a résztvevők, hogy milyen pilóták lehetnének. Az űrbéli létbe is belekóstolhatnak egy speciális, zérógravitációs géppel, valamint ki lehet próbálni, hogy milyen az űrben szerelni és milyen nehézségekkel kell megküzdeni.

A Gateway to Space kiállítás részeként vadonatúj VR élményekkel várják az látogatókat: itt próbálhatják ki az érdeklődők először Dronestorm – Drónvihart, a minden korosztály számára remek szórakozást nyújtó VR játékot, ahol az űrállomás védelmezőivé válnak a játékosok és egymással együttműködve kell szembeszállniuk a gonosz drónok támadásaival. A Time Zombies/Space Station – Űrzombik játékot inkább tinédzsereknek ajánlják, a feladat itt az, hogy túléljék a zombi hordák rohamait.

A speciális, 3D-s vetítési technikával illusztrált „ökomusical” kulcsszereplője FutuRobi, egy kicsi, de figyelemreméltó képességekkel rendelkező robot, aki a jövőből érkezett a vakációzó testvérekhez, hogy együtt oldják meg a jövő gondjait. Van egy időutazó járműve, és a kezébe épített nanoprojektorokkal csaknem mindent elő tud állítani, a lepkehálótól a robot alkatrészeken át a csokiig. Tud repülni, a high-tech szemüvegével láthatatlan dolgokat is megláthat.

 „Az előadásban alkalmazott CyberGuru szoftver-hardver rendszer háromdimenziós, virtuális karakterek valós idejű interaktív kommunikációját teszi lehetővé, emberi irányítással. A közönség azt tapasztalja majd, hogy egy háromdimenziós virtuális karakterrel folytathat interaktív kommunikációt, amely válaszol, érzelmeket fejez ki”

– mondja Illés Gabriella producer.

A kiállítás 2017. július 1-től szeptember 11-ig tekinthető meg a Millenárison, a kiállítás részletei itt olvashatók.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai