Fesztiválozni gyerekkel? Miért ne?

Fesztiválozni gyerekkel? Miért ne?

Tünde | 2016.08.10 | Olvasási idő: 6 perc

Kicsiknek való programokat is kínálnak a fesztiválok, bátran vidd magaddal a gyerekedet is, ha kimész egy rendezvényre! Akár kisebb gyerekről van szó, akár nagyobbról, jó móka együtt fesztiválozni velük. Itt van néhány alkalmazás, amely segítheti a biztonságos és örömteli szórakozást.

A telefon alapfunkciói

Egy okostelefonban alapból rengeteg olyan hasznos dolog van, ami nagyon jól jöhet egy fesztiválozó családnak. A zseblámpa funkció például sokat segít, amikor este a sátorban nem találsz semmit, de ugyanilyen hasznos lehet a naptár is, ha több éjszakára mentek, és a harmadik vagy a negyedik napon már azt sem tudod, hogy mi a neved, nemhogy milyen nap van.

Öngyújtózás telefonnal

Általában minden koncerten van egy olyan szám, amire az emberek egy pillanatra leállnak az őrjöngéssel, egymás vállára borulva dőlnek jobbra-balra, és az öngyújtókat a magasba emelve énekelnek. Persze nem mindenki dohányzik szerencsére, és amúgy is biztonságosabb és egyszerűbb a telefont a magasba emelni a tűz helyett. A baj csak az, hogy míg egy öngyújtó meleg meghitt fényt áraszt, addig a telefon csupán rideg, hideg fényt képes kibocsátani magából. A fejlesztők ezért kitalálták az „öngyújtó” applikációt, amely a telefon képernyőjét „öngyújtóvá változtatva” teszi lehetővé, hogy jobban átéljük a koncerthangulatot, no meg a gyerek is csápolhat vele veszély nélkül.

Android

A fesztiválok saját applikációi

Ma már szinte minden hazai fesztiválnak van saját fesztivál applikációja, kezdve a SZIN fesztiváltól a Campuson át az Efottig. És persze hazánk legnagyobb fesztiváljai is rendelkeznek ezekkel az appokkal mint a Sziget, a Volt, a Balaton Sound és a Strand fesztivál, vagy akár a B.My.Lake. Ezek is hasznos alkalmazások, hiszen látjuk rajtuk az egész programot, sőt, még saját ízlésünk szerinti programtáblát is összeállíthatunk a gyerekkel együtt. (Csak aztán ne vesszünk rajta össze, hogy a több, azonos időpontban kezdődő koncert közül melyiket válasszuk.)

Fesztiválozni gyerekkel? Miért ne?

Milyen ruhákat vigyünk?

A tapasztalatlanabb családokban fejtörést okozhat, hogy milyen ruhákat és felszereléseket vigyenek a fesztiválokra: több meleg ruhát pakoljanak, vagy inkább több esőállót, vagy ne is tegyenek a táskába semmi ilyesmit, csak a legjobb, legvékonyabb nyári cuccaikat? Ezekben a kérdésekben segíthet a „Stow” nevű alkalmazás. Ez az applikáció már előre elkészített verziókat ajánl fel attól függően, hogy hova szeretnénk csomagolni, mennyi ideig szeretnénk ott tartózkodni, és hogy ott milyen körülmények várnak ránk.

iOS

Hol a sátrunk?

A „Festival Ready” segít abban, hogy elkerüljük azokat a kínos perceket, amikor nem találjuk a sátrunkat a sötétben, mert nem egészen emlékszünk, hogy pontosan hova vertük le. Murphy törvénye szerint egyébként is legalább száz ugyanolyan sátor van a sajátunk tízméteres körzetében, így még nehezebb a dolgunk. Ez az applikáció többek között segít megtalálni a miénket.

iOS

Ne merüljön le a telefon!

Az előző alkalmazások nem kímélik a telefonok akkumulátorát, így hát talán az egyik leghasznosabb alkalmazás a „Battery HD+” amely figyel arra, hogy a készülékünk kihozza magából a maximumot, és addig bírja töltés nélkül, ameddig csak lehetséges. Egy fesztiválon amúgy is mindig az egyik legnagyobb gondot a telefontöltés jelenti, és ez az app még azt is megmutatja, hogy a különböző alkalmazásainkat még mennyi ideig tudjuk használni. Sőt, képes még a telefon fényerejét is lejjebb venni magától, és blokkolni bizonyos funkciókat az energiatakarékosság jegyében.

Android

iOS

Ha elveszne a gyerek

Végül pedig egy olyan applikációt ajánlunk, ami igaz, hogy még nem készült el, de ha egyszer véglegesítve lesz, akkor megoldhatja azt a problémát, amikor a kamasz gyerek eltűnik mellőlünk, és hiába hívjuk fel, nem tudjuk elérni, mert túl hangos a zene. A „Festival Friend Finger” nevű még fejlesztés alatt álló alkalmazás nemsokára segíthet nekünk, hogy megtaláljuk az elkószált kölyköt.

Ti vittetek már gyereket fesztiválozni? Van esetleg bevált fesztiválozós applikációtok?

Tünde

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai