Ezeket a cikkeket szerettétek a legjobban 2018-ban

Ezeket a cikkeket szerettétek a legjobban 2018-ban

Myreille | 2018.12.27 | Olvasási idő: 2 perc

Megint eltelt egy év és ez remek alkalom picit visszatekinteni. 2018-ban több mint 200 cikket írtunk és ezeket a cikkeket nagyon sokan olvastátok, de ezek voltak a legforróbb témáink:

10. Antiszociális, mert a telefonját bámulja? Gondold át újra! cikkünkben olyan sztereotípiák mélyére néztünk, amelyeket gyakran vetünk a kamaszok szemére. Ráadásul sokszor alaptalan a vád és ahhoz, hogy a teljes képet lássuk, meg kell ismerünk, hogyan használják a mai fiatalok az okoseszközeiket, hogyan gondolkodnak, mi történi velük a képernyő előtt. Nem ítélhetünk csak a saját tapasztalatunk és tudásunk alapján.

9. Dr. Demetrovics Zsolt addiktológus, az ELTE Pszichológiai Intézetének professzorával arról beszélgettünk, hogy Kell-e félnünk az online függőségektől? Persze a cikkben annak is utána jártunk, hogy mi számít függőségnek és mikor kell aggódnia a szülőknek.

8. A szülők rémálma, ami az egyik szerzőnkkel megtörtént: Az első héten összetörte a gyerek az okostelefonját

7. A generációs szakadék nem új dolog, viszont korábban a történelemben nem volt olyan, hogy 6 generáció élt volna együtt. A Generációs kisokos: Miért nem értjük meg egymást? cikkünkben Steigervald Krisztián generációkutatóval beszélgettünk a digitális fejlődés hatásairól és a generációk jellemzőiről.

Ezeket a cikkeket szerettétek a legjobban 2018-ban

6. Kisiskolás kor végén, felső kezdetén, amikor a gyerekeknek az okostelefon még korai, az okosóra jó választás. De mit tud az okosóra? Az Okosóra gyerekeknek: legyél vele akkor is, ha nem vagy mellette cikkünkben utánajártunk.

5. Mikor biciklit kap, ellenőrizzük a fékeket, amikor eljön az a pillanat, hogy a gyerek megkapja az első okostelefonját, néhány dolgot át kell gondolnunk: 7 fontos beállítás, mielőtt a gyereked kezébe adnád az első okostelefonját.

4. Nagyon fontos téma a fotófeltöltés és –megosztás, ezért mint egy mantrát, sokszor hivatkozunk Matusek M. Zsuzsanna fotófeltöltési szabályára és a Ne dobd oda a gyereked a pedofiloknak! Figyelj a fotófeltöltésekre! cikkünkre. Ez a cikket 2017-ben írtuk, de érvényes volt 2018-ban is és nem avul el 2019-ben sem!

3. Szülői szemmel vizsgáltunk meg néhány telefont: 5 telefon, amit idén a karácsonyfa alá tehetünk

2. Fegyverneki Gergővel, aki magyart és médiaismeretet tanít középsikolásoknak, arról beszélgettünk, Hogyan maradhat hiteles a pedagógus a digitális bennszülöttek között? Hiszen a mai gyerekek terelgetése a digitális világban szülőknek és pedagógusoknak közös feladat.

1. Dr. Fromann Richárd szociológussal, a 7 éve tartó JátékosLét kutatás vezetőjével a kutatás eredményeiről és tanulságairól beszélgettünk: Videojátékozik a gyerek? Mire figyeljen a szülő? Számos hiedelem megdőlt az elmúlt években, azonban van néhány tanulság, amit minden szülőnek ismernie kell.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai