Egy bőröndnyi app, ami jól jöhet a nyaraláshoz

Egy bőröndnyi app, ami jól jöhet a nyaraláshoz

Vendég | 2016.06.16 | Olvasási idő: 3 perc

"Ott vagyunk már? Mikor érünk oda? Kaphatok még egy csokit? Akarok még egy csokit! Öcsi meghúzta a hajamat! Pisilni kell..." Ismerős mondatok, ugye? Gyerekekkel utazni egyrészről csodálatos dolog, hisz együtt fedezitek fel a világot - ugyanakkor nem mindig egyszerű. A legtöbbjük nehezen viseli a hosszú utazásokat akár autóval, akár repülővel, akár vonattal indultok útnak. Ezért is fontos az alapos tervezés már indulás előtt, útközben pedig a kicsik szórakoztatására és a váratlan helyzetekre is érdemes felkészülni. Mutatunk pár hasznos weboldalt és applikációt, amiket érdemes csekkolni a nagy vakáció előtt. Álomnyaralás: tervezés alatt “A legtöbbször autóval vágunk neki a nyári kalandoknak. A fiúk, Balázs és a Beni, 6 és 12 évesek - majdhogynem a legfontosabb dolog lett, hogy ilyenkor a tablet és az okostelefon száz százalékra fel legyen töltve, rajtuk minden fontos filmmel, zenével, appal és persze játékkal" - meséli Kata.  "Idén először repülővel utaztunk Olaszországba. Számomra nagyon bevált egy új funckió, az elektronikus beszállókártya. Így például nem kellett azon aggódnom, hogy nehogy otthon hagyjuk a repülőjegyeket! Ez a megoldás gyakorlatilag teljes mértékben nélkülözi a papír alapú jegyeket. A beszállókártyát a telefonomon tárolhattam egy QR kód formájában. “ Igaz, ezt a megoldást még nem minden légitársaság támogatja, de az újabb fajta iOS eszközök például már gyárilag egy olyan telepített programmal jönnek ki, ami ezeket az elektronikus jegyeket kezeli és csoportosítja, azokat olvasható formában jeleníti meg. Sőt, beszállókártyák mellett más jegyeket is, mint múzeum, mozi- és színházjegy is támogatnak. “Mielőtt elindultunk volna Rómába a srácokkal, letöltöttem a Stay.com alkalmazást. - folytatja Kata. - Ezen az ingyenes alkalmazáson keresztül több száz város teljes információs adatbázisához lehet hozzáférni és ami a nagy előnye, hogy később internet kapcsolat nélkül is bárhol, bármikor el tudtuk érni. Ennek segítségével tájékozódtunk a múzeumokról, éttermekről és turista látványosságokról."

Az is nagy segítség volt, hogy a program része egy teljesen részletes várostérkép is, ami a GPS alapon segített nekünk tájékozódni.
A Stay.com Android és IOS eszközökre is elérhető. A Google Maps és a Citymaps alkalmazások is szintén használhatóak már offline változatban.
nyaralacsalad-belso
Elvan a gyerek, ha játszik? Ha a gyerekednek már van saját okostelefonja vagy tabletje, akkor tuti, hogy utazás alatt sem fogja hanyagolni a Minecraftot, vagy Pamkutyát a Youtube-on. De a kütyük egyáltalán nem kell, hogy helyettesítsék az olyan „hagyományos” élményeket, mint együtt gyönyörködni a tájban, jókat beszélgetni este a tábortűznél vagy elolvasni egy könyvet. Ezekhez is találhatsz olyan digitális alternatívákat, amik hozzátesznek a közös nyaralás élményéhez. A Magyar História például egy olyan tartalmas és hasznos alkalmazás gyerekeknek, ami egy belföldi nyaralás alkalmával segít eligazodni a magyar történelemben, de ismétlésre, a suliban megtanultak felfrissítésére is kiváló! A kötelező olvasmányokat is beszerezhetitek E-book formájában, hátha így a gyerekednek több kedve lesz belekezdeni. Még nem járnak suliba a srácaid? Nem fogod megbánni, ha letöltesz egy-két olyan alkalmazást, ami kifejezetten az ő korosztályuknak készült, mint például a Sulira fel! A játékos feladatokon keresztül letesztelheted, készen áll-e az iskolakezdésre, illetve nyomon követheted a fejlődését. A grafikát nagyon fogja szeretni! A Professzor Ovi pedig egy olyan app, ami nem csak ovisoknak lehet hasznos, hanem mindenkinek, akinek nagy mumus a matek. Képek és hangok "Szeretünk a nyaralás alatt készített fotókkal eljátszogatni - meséli Virág, aki 10 éves Ádám és az 5 éves Hanna anyukája. Kedvenc alkalmazásom a PicCollage, amivel nagyon szép montázsokat lehet készíteni. Az én gyerekeimnél a legnagyobb sláger most a Piano Tiles 2, ami egy olyan androidos alkalmazás, ami a Poptól a klasszikus zenéig vonultat fel repertoárt és ezeket a zenéket kell felismerni, úgy, hogy egy zongorabillentyűn a megfelelő helyre kell ütni. Ezzel bármeddig el tudnak játszani, és közben a zenei tudásuk is fejlődik."
Az utazásaink közben naplót is szoktunk vezetni a Journey app segítségével. Ez a klasszikus utazási napló modern változata, ahol a legjobb pillanatokat örökíthetjük meg, a képek és szöveg feltöltése mellett, naptár és térkép funkció is tartozik hozzá.
Ebben a cikkben elolvashatod, hogyan csinálhattok tökéletes fotókat. Ha pedig meg szeretnéd osztani nyaralás legszebb pillanatait a neten, fusd át a gyerekek digitális lábnyomairól szóló cikkünket!
Csillagvadászatra fel! Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szuper szórakozást nyújthat, ha egy szép nyári éjszakán együtt fürkészitek a csillagos égboltot. A Google Sky Map egy lenyűgöző alkalmazás, ami pontos információkat ad a csillagokról és a bolygókról. Emeld a telefont az égre, így megtudhatjátok, milyen csillagképeket láttok éppen. De nem ez az egyetlen csillagnéző alkalmazás, a Star Walk 2 például IOS-re és Androidra is egyaránt letölthető. Te milyen nyaralással, utazással kapcsolatos appokról olvasnál még szívesen?

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai