Anya vagyok, online játszom. És?

Anya vagyok, online játszom. És?

Tünde | 2017.07.31 | Olvasási idő: 3 perc

Főiskolai éveim alatt sok időt töltöttem a számítógép előtt: a Sim Cityvel például napokat, heteket játszottam, élveztem, ahogy nő a városom, imádtam a külön kis világomat. Aztán amikor anya lettem, az online játékok háttérbe szorultak, kockulás helyett a pelenkázás és hozzátáplálás rejtelmeit olvasgattam a kismamás fórumokban. Egészen mostanáig.

A fent említett Sim City-s korszakom akkoriban olyan mértéket öltött, hogy képes voltam például egy egész szilvesztert végigjátszani. Ahelyett, hogy valamilyen szórakozóhelyen köszöntöttem volna az éjfélt, polgármesterként újabb intézményt adtam át a városlakó polgáraimnak, megjavíttattam a túlterhelt vízvezeték-hálózatot és megpróbáltam megvédeni a térséget egy ufótámadástól. Egészen elvarázsolt ez a másik világ.

Az anyaság átveszi a játék helyét

Aztán viszonylag hamar férjhez mentem, jött az első gyerek, és minden megváltozott. A városkám építése a háttérbe szorult, mit szorult, el is felejtődött, jó hosszú időre. Az online időmet kismamás, babás-mamás oldalak és fórumok olvasgatásával töltöttem, agyi zombiként pedig inkább választottam az extra szundikálást, amikor a babám aludt, mint a polgármesterkedést vagy egyéb játékot. A túlélésre játszottam.

Amikor már kicsit fellélegezhettem volna, mert a gyerekem túlélte az első két évét, és több idő jutott magamra, jött a következő gyerek, hasonló körülményekkel – súlyosbítva a dackorszakba lépő naggyal. És ezt a kört még egyszer végigfutottam egy harmadik gyerekkel, tripla feladatokkal. Menet közben egyszer újratelepítettem a kedvenc játékomat, de már nem kötött le annyira, mint régen, egy hétvégét játszottam csak vele – és azóta sem.

A gyerekek nőnek - nekem meg ismét van időm játszani

Mivel a gyerekeim közben nőnek, mint a gomba, nekem is egyre több „anyaidőm” van, azaz megengedem magamnak, hogy olyanokra is szánjak időt, amik nekem fontosak. Az asztali számítógépet persze felváltotta a tablet és az okostelefon, így a fürdőkádban vagy az ágyban is tudok játszani, ha akad szabad öt percem. Legközelebb azt is elárulom, milyen játékokkal szoktam kipihenni magam egy fárasztó nap végén.

Nektek van kedvenc játékotok?

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai