Amikor meggyűlik a bajunk a digitális kütyükkel

Vica | Olvasási idő: 6 perc

Vica

Kor: 48 Gyerekek száma: 2
"Az informatika természetesebben veszi körül a gyerekeimet, mint engem gyerekkoromban nyaranta a kiscsibék. Szívügyem a lányok érdeklődésének felkeltése az informatika, távközlés, programozás iránt."

Legutóbb olyan vicces szituációkat gyűjtöttünk össze, amelyek bármely családban előfordulhatnak, ahol digitális eszköz található.

Most újabb tapasztalatokról számolunk be.
Veletek is történt hasonló?

 1. Ha a profi víruskeresős-tűzfalas alkalmazást megveheted csomagban n darab gépre, akkor nálatok n+1 van, a +1 vagy a céges géped, vagy a kamasz gépe, amire megpróbál a világon minden játékot letölteni.
 1. Mindig van olyan, hogy a Legjobb és Leggyorsabb Gép, azon próbálsz te otthonról dolgozni, azon fut el tisztes sebességgel a Minecraft, és apa is arra telepítette (érthető módon) a biztonságos céges elérést jelentő VPN-alkalmazást.
 1. A miniUSB, a MicroUSB és a régi NokiaUSB mindig giliszta-tömegjelenetet vagy spagettit idéző kupacban hever, mindig az az utolsó, amit használni akarsz.
 1. A gyereked „első” produkciójánál (első lépések, első önállóan elmondott vers, ének, első hangos kacagás, stb.) általában az első két másodperc után megjelenik a „megtelt a tárhely” felirat. Vagy felvillan a „lemerült az akkumulátor”, mielőtt reménytelenül elsötétedik az egész (a büdös kölök pedig tíz perc múlva már nem hajlandó megismételni a műsort).

vicces szituációk digitális eszközökkel

 1. Ha egy kis eszközt és egy nagy monitort (vagy jobb tévét) akarsz összepárosítani, akkor:
 • HDMI csak az egyiken van. Mindegy, melyiken.
 • Vezeték nélküli csatlakozás (Bluetooth vagy hasonló) csak az egyiken van. Mindegy, melyiken.
 • Analóg csatlakozás csak az egyiken van. Mindegy, melyiken.
 • az átfordítós kábel/interfész egy rokonodnál/barátodnál/kollégádnál van. Mindegy, melyiknél.
 • Ha megtaláltad, akkor nem elég hosszú (mindegy, melyik). A tévé mozdíthatatlan, a kis eszközt pedig csak elé, a legsűrűbb járkálóútvonalra lehet csak lerakni. Ezt fejhangon közlöd mindenkivel, hogy vigyázzon.

Folyománya: két percen belül rálép a macska/nagymama/te magad.

 1. Ha valaki Skype-on hív, akkor biztos az a gép van bekapcsolva és kezd el éktelenül csörömpölni, amin van ugyan hangszóró, de se kamera, se mikrofon nincs hozzá – a külsőleg csatlakoztatott eszközt múlt héten törte el a gyerek/apa/te magad/a macska.
 1. Ugye mondtam, hogy nem véletlenül találták fel tabletre/okostelefonra a „hangos receptet”? Most pucolhatod le a kelt tésztát az érintőképernyőről.
 1. Most lekamerázom a kisdedet, olyan cuki, ahogy segít apunak slaggal virágot locsolni. Hopp, egy pillanat.
 1. A „Családi képek 2005” -ből feliratú dobozban üres/használhatatlan CD/DVD van. Az üres/használhatatlan CD/DVD tokjában a Piedone Egyiptomban van. A Piedone Egyiptomban tokját… Azt leejtetted a tartalmával együtt.
 1. Anya, elvihetem ezt a pendrive-ot a suliba a prezentációhoz? Hogyne kislányom… De hová is került végül a negyedéves ÁFA-bevallás…?

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai