Amikor meggyűlik a bajunk a digitális kütyükkel

Amikor meggyűlik a bajunk a digitális kütyükkel

Vica | 2017.04.25 | Olvasási idő: 6 perc

Legutóbb olyan vicces szituációkat gyűjtöttünk össze, amelyek bármely családban előfordulhatnak, ahol digitális eszköz található.

Most újabb tapasztalatokról számolunk be.

Veletek is történt hasonló?

 1. Ha a profi víruskeresős-tűzfalas alkalmazást megveheted csomagban n darab gépre, akkor nálatok n+1 van, a +1 vagy a céges géped, vagy a kamasz gépe, amire megpróbál a világon minden játékot letölteni.

 1. Mindig van olyan, hogy a Legjobb és Leggyorsabb Gép, azon próbálsz te otthonról dolgozni, azon fut el tisztes sebességgel a Minecraft, és apa is arra telepítette (érthető módon) a biztonságos céges elérést jelentő VPN-alkalmazást.

 1. A miniUSB, a MicroUSB és a régi NokiaUSB mindig giliszta-tömegjelenetet vagy spagettit idéző kupacban hever, mindig az az utolsó, amit használni akarsz.

 1. A gyereked „első” produkciójánál (első lépések, első önállóan elmondott vers, ének, első hangos kacagás, stb.) általában az első két másodperc után megjelenik a „megtelt a tárhely” felirat. Vagy felvillan a „lemerült az akkumulátor”, mielőtt reménytelenül elsötétedik az egész (a büdös kölök pedig tíz perc múlva már nem hajlandó megismételni a műsort).

vicces szituációk digitális eszközökkel

 1. Ha egy kis eszközt és egy nagy monitort (vagy jobb tévét) akarsz összepárosítani, akkor:

 • HDMI csak az egyiken van. Mindegy, melyiken.
 • Vezeték nélküli csatlakozás (Bluetooth vagy hasonló) csak az egyiken van. Mindegy, melyiken.
 • Analóg csatlakozás csak az egyiken van. Mindegy, melyiken.
 • az átfordítós kábel/interfész egy rokonodnál/barátodnál/kollégádnál van. Mindegy, melyiknél.
 • Ha megtaláltad, akkor nem elég hosszú (mindegy, melyik). A tévé mozdíthatatlan, a kis eszközt pedig csak elé, a legsűrűbb járkálóútvonalra lehet csak lerakni. Ezt fejhangon közlöd mindenkivel, hogy vigyázzon.

Folyománya: két percen belül rálép a macska/nagymama/te magad.

 1. Ha valaki Skype-on hív, akkor biztos az a gép van bekapcsolva és kezd el éktelenül csörömpölni, amin van ugyan hangszóró, de se kamera, se mikrofon nincs hozzá – a külsőleg csatlakoztatott eszközt múlt héten törte el a gyerek/apa/te magad/a macska.

 1. Ugye mondtam, hogy nem véletlenül találták fel tabletre/okostelefonra a „hangos receptet”? Most pucolhatod le a kelt tésztát az érintőképernyőről.

 1. Most lekamerázom a kisdedet, olyan cuki, ahogy segít apunak slaggal virágot locsolni. Hopp, egy pillanat.

 1. A „Családi képek 2005” -ből feliratú dobozban üres/használhatatlan CD/DVD van. Az üres/használhatatlan CD/DVD tokjában a Piedone Egyiptomban van. A Piedone Egyiptomban tokját... Azt leejtetted a tartalmával együtt.

 1. Anya, elvihetem ezt a pendrive-ot a suliba a prezentációhoz? Hogyne kislányom... De hová is került végül a negyedéves ÁFA-bevallás...?

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai