Adj a gyerek kezébe ismeretterjesztő sorozatokat!

Adj a gyerek kezébe ismeretterjesztő sorozatokat!

Myreille | 2018.07.31 | Olvasási idő: 3 perc

Ferdinand Habsburg a berlini Da Vinci Media GmbH médiacég alapítója és vezérigazgatója. A cég 2007-ben indította a Da Vinci Learning ismeretterjesztő tévécsatornát, amely 2008 óta Magyarországon, magyar nyelven is elérhető. Mottójuk, hogy az egész életen át tartó tanulás nélkülözhetetlen a sikeres és teljes élethez és a tanulás igenis lehet szórakoztató. Hadat üzenetek az értelmetlen tévézésnek, helyette olyan műsorokat kínálnak, amelyek izgalmas és használható ismereteket nyújtanak mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek. Az idén januárban megújult Da Vinci gyorsan reagált a digitális fejlődésre is és a gyerekek megváltozott médiafogyasztási szokásaira: a mai kölykök tévé helyett inkább a tabletet és az okostelefont bámulják, a szülőknek pedig szükségük van olyan megbízható appokra, amelyek bátran telepíthetők a gyerekek eszközeire. Idén éppen ezért indult el a Da Vinci Kids app, amelyben több mint 2500 tananyag-típusú kisfilm érhető el magyar nyelven, reklámok nélkül.

Tévécsatornától az applikációig

- Már az 1990-es években igény mutatkozott olyan csatornára és műsorokra, amelyekben a tudományos ismeretek közérthető formában jelennek meg. Mi erre reagáltunk – meséli Ferdinand Habsburg. – Olyan ismeretterjesztő műsorokat kínálunk, amelyek életkortól függetlenül a család minden tagja számára érdekesek, tanulságosak és szórakoztatóak. Hiszünk abban, hogy az ilyen típusú tartalmak beszélgetéseket indítanak a családtagok között, mert felkeltik a tudásvágyat, és a gyerek és az idősebbek egyaránt hozzá tudnak szólni a témához. Ez a Da Vinci TV különlegessége. Ezt a szellemiséget viszi tovább a Da Vinci Kids applikáció is, amely elsősorban kisiskolások kínál érdekes és izgalmas kisfilmeket, sorozatokat a természettudományok, a matematika, a technika, a művészet, a történelem, a kultúra, a természet valamint a sport témakörökben.

Adj a gyerek kezébe ismeretterjesztő sorozatokat!
- A Da Vinci Kids app segítségével a tanulás kikerül az osztályteremből és bárhol elérhetővé válnak a népszerű oktatási tartalmaink – teszi hozzá a csatorna alapítója. - Hisszük, hogy a tanulás egyszerre lehet szórakoztató és fontos élmény is.

Szülői szemmel miért biztonságos?

- Nem azt kell elérni, hogy a gyerekek letegyék a kezükből az okostelefont, hanem hogy jól használják - folytatja Ferdinand Habsburg, aki 3 gyerek édesapja. - A Da Vinci Kids applikáció elsősorban 6-12 éves gyerekek számára készült. Ez a korosztály, amely már úgy nőtt fel, hogy magabiztosan kezeli és élete részének tekinti a digitális eszközöket. Ugyanakkor az ilyen idős gyerekek a legfogékonyabbak a világ csodáira, ha megfelelően tálaljuk nekik. Ezért elengedhetetlen, hogy az életkoruknak megfelelő, okosan összeválogatott, de mégis szórakoztató ismeretterjesztő tartalmakkal találkozzanak. A Da Vinci Kids app filozófiája az észrevétlentanulás eszméjére épül. A díjnyertes rövidfilmek és sorozatok, valamint az appban elérhető kvízek felkeltik a kíváncsiságot és új ismeretek megszerzésére ösztönöznek. Mindeközben a szülők pontosan tudják, hogy a gyerekeik „értelmes” műsorokat néznek és bármerre is csatangolnak az appon belül, reklámmentes és biztonságos tartalmakkal találkoznak.

A Da Vinci Kids applikáció elérhető a Vodafone Video Pass csomag részeként. A nem olyan régen bevezetett Vodafone Video Passban foglalt applikációk nem fogyasztják a felhasználó adatkeretét, így az ismeretterjesztő tartalmak korlátlan szórakozást nyújtanak az egész családnak. A Video Pass a video szolgáltatást nyújtó harmadik fél által, havidíj ellenében elérhető prémium funkciók elérését nem tartalmazza, ezen tartalmak igénybevételéhez külön előfizetés szükséges a video szolgáltatónál. A Vodafone Pass használatához minimális tarifában foglalt vagy vásárolt adatkeret szükséges, ha az adat 100%-a elfogyott, akkor szabályozási okokból a Vodafone Pass csomagok is korlátozásra kerülnek, azaz 0/0 Mbit/s sávszélességgel lesznek elérhetőek.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai