A programozó is ember, tehát hibázik - mi meg meglepődünk

A programozó is ember, tehát hibázik - mi meg meglepődünk

Vica | 2019.08.10 | Olvasási idő: 4 perc

Rossz parancs vagy fájlnév - hahotáztunk a kilencvenes években a nyilvános kivetítő jó nagy betűkkel megjelenített üzenetén, amikor "elszállt" alóla a rendszer és nem mutatta a vasúti menetrendet, a következő lóverseny indulóit vagy bármi mást, amit kellett volna. Máskor értetlenül meredtünk a gépre, amikor csak annyit írt ki: "Nyomja meg az OK gombot!" - miközben a megnyomnivaló gomb valahogy lemaradt. Kis gyűjtemény, avagy a rendszerhiba örök.

Amikor a játékos feje elszáll és a bíró fekete lapot mutat

A fiam sokat és szívesen játszik a FIFA nevű játékkal. Az ezerszer tesztelt játékokban is maradhatnak olyan kódrészek, amik furcsán mutatnak játék közben, eddig a következő  - vicces és értelmetlen - jeleneteknek volt tanúja. El is mesélte:

1.    “A bíró nem sárga vagy piros, hanem FEKETE lapot mutatott egy játékosnak. Én meg néztem, újraírták a szabályokat? Kirakják a csapatból, megsemmisítik az avatárját, vagy mi fog történni?"

2.    “Egy bonyolult mozdulat közben a játékosom egyszer elveszítette a jobb karját, ami valami fura helyen bukkant fel újra, a testétől külön. Ez nem volt még akkora szám, de amikor valakinek egyszer a feje ment arrébb, a teste nélkül, az igazán vicces volt."

3.    "A meccs közepén az egyik középpályás elment a pálya széléig....majd tovább, egyszerűen kisétált a pályáról, be a nézők közé, eltűnt és sose jött vissza. Le kellett álítanom a játékot, emberhátrányban hogyan játsszon a csapatom...?"

Időcsavar

Az egyszeri Minecraft-felhasználó sem tudta, hogy ő maga a Hegylakó: megnyerte nyilván az örök életet, ha egyszer már 2019 évvel ezelőtt is elmentett egy képernyőképet (mit egyet, sokat...):

Forrás: reddit.com
Forrás: reddit.com

Egy másik időutazót egyenesen 51498-ba repítette a rendszer, bármit is jelentsen ez.

Forrás: reddit.com
Forrás: reddit.com

Vicces, félrevezető üzenetek, esetleg hieroglifák a járműveken és más kijelzőkön

"Szeretőre vár" - üzente a Facebookon megosztott képen egy testes BKV-busz, derült is rajta mindenki, aki látta. Az egyes villamos néha az irányt téveszti el: az ellenkező irány végállomására igyekszik a képernyők szerint, turista legyen a talpán, aki ezek után megfejti, jön-e vagy megy.

Az orosz étteremben is kíváncsi lennék, ki a csudának osztottak hatszámjegyű sorszámot (avagy "Oké fiúk, elkészült a száznegyvenötezer-százhetvenöt"):

Forrás: reddit.com
Forrás: reddit.com

És amikor végképp nem tudjuk, mire gondolt a költő fejlesztő

Forrás: reddit.com
Forrás: reddit.com

"Mínusz dislike"? Az mégis mit jelenthet? Mint ahogy az se érthető először, hogyan lehet a 243 MB-ból 294-et telepíteni. (Egyszeri felhasználó: "Okés, akkor ez azt jelenti, hogy kész van?")

És mit kell tenni, abban az esetben, amikor a következő üzenet jelenik meg valaki képernyőjén:

Forrás: reddit.com
Forrás: reddit.com

"Kritikus hiba. A Windows azt észlelte, hogy az Ön monitorja nincsen csatlakoztatva". Jó rendben, mondta az egyszeri felhasználó, de akkor ezt most épp min is olvasom?

Képek: reddit.com

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai