A kódolás gyerekjáték – Már lehet jelentkezni a Vodafone Coding Camp-re!

A kódolás gyerekjáték – Már lehet jelentkezni a Vodafone Coding Camp-re!

Myreille | 2019.05.07 | Olvasási idő: 2 perc

A Vodafone Magyarország és a KódGarázs idén is örömmel várja a 12-14 éves fiatalokat egyhetes napközis táborába, ahol a gyerekek játékos módon ismerkedhetnek meg a kódolás rejtelmeivel, és kóstolhatnak bele a digitális jövő világába. A díjmentes programra a jelentkezés elindult, a helyek a jelentkezések beérkezési sorrendjében kerülnek kiosztásra.

 

Fotó: KódGarázs
Fotó: KódGarázs

 

A Vodafone Coding Camp idén már harmadik alkalommal biztosítja a lehetőséget a fiatal korosztály számára, hogy megismerkedjenek a mobilapplikációk fejlesztési folyamataival. Az 5 napos tábor alatt a gyerekek az AppInventor--t használják és betekintést nyernek például a számoló-, rajzoló- és parkoló- applikációk fejlesztésébe. A tanulási folyamatot pedig egy saját projekttel tudják majd megkoronázni.

A Vodafone fontosnak tartja az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket, hiszen mire ez a generáció felnő, még a mostaninál is nagyobb szükség lesz a jó műszaki, informatikai szakemberekre.

Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese elmondta: „Büszke vagyok rá, hogy már harmadik éve rendezzük meg budapesti székházunkban a KódGarázzsal együttműködésben a Coding Campet, Vodafone-os kollégák és nem Vodafone-osok gyermekei számára egyaránt. Mivel ez a program a 12-14 éves korosztálynak szól, ez azt jelenti, hogy az első Coding Camp csapatból néhányan már lassan egyetemre készülnek. Remélem, sikerült megszerettetni velük a kódolást és az ICT szektor izgalmas világát választják majd.”

A táborra ezen a felületen lehet jelentkezni, 2019. május 15-én déli 12 óráig. Maga a tábor június 24. és 28. között lesz a Vodafone budapesti székházában, minden reggel 9 óra és délután 4 óra között. A részvételhez nincs szükség előzetes programozási ismeretekre, csak egy androidos telefonra vagy tabletre. A tábor ingyenes, és magába foglal napi három étkezést is. 

A gyerekeinket az életre készítjük fel. A jelen és a jövő digitalizált, erre is fel kell őket készítenünk. A gyereked rendelkezik a digitális kompetenciával?

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai