A gyereked a FIFA20-ról beszél? Kerülj képbe!

A gyereked a FIFA20-ról beszél? Kerülj képbe!

Vica | 2019.08.29 | Olvasási idő: 4 perc

A FIFA az egyik legnépszerűbb videojáték. Gyorstalpaló szülőknek a játékról és a hamarosan érkező új verzióról , a FIFA20-ról.

Az előző verziókat is nehéz megunni

Nálunk a FIFA18 fut, a fiam nagyjából fél éve nyúzza. Szülői szempontból kifejezetten jó befektetésnek bizonyult a játék: lövöldözni ugye csak kapura lehet benne, labdával, méregdrága kiegészítők és "meglepiboxok" nélkül se unalmas, a multiplayer üzemmódhoz szükséges előfizetéssel sem rendelkezünk, mégis akár több órát is képes lenne játszani vele. Bónuszként most már megértette a klubcsapatok és a nemzeti válogatottak közti összefüggéseket is, és valóban bármelyik évjáratú és bármelyik földrészről származó játékos nevét és teljesítményét ismeri - az apja nem kis örömére. Azt viszont mókás látni, hogy a valódi meccsek a gyerekem számára innentől hosszúnak tűnnek - hiszen a FIFA játékban sokkal rövidebb idő alatt is le lehet zavarni akár egy komplett bajnokságot. Ráadásul interaktívan, megértve talán a valódi foci sokféle stratégiáját, játékstílusait vagy azt a titokzatos tényezőt, amitől a csapat összteljesítménye több, mint a játékosok egyéni eredménye.

A gyereked a FIFA20-ról beszél? Kerülj képbe!

Nem csak foci!

Karrier módban csoportmeccseket lehet játszani egy bajnokságban és a csapatot menedzselni. A kezdő, kiválasztott csapatot a későbbiekben tovább lehet "fejleszteni" az eredmények alapján. A bajnokság nyertese "pénzjutalmat kap". Eladhatja valamelyik játékosát (azt, akinek van értéke, van rá kereslet), lecserélheti jobbra, de új edzőt is lehet a megnyert pénzért választani.

Nem csak egy játék, hanem egy hobbi

Ha a fiam épp távol van a PS4-től, a telefonján követ számos videóst, akik segítségével továbbfejlődhet a játékban (ez a videó például nagy kedvenc a FIFA18 környezetéből). Egy másik videós, Nessaj videójából pedig a FIFA20 újdonságairól értesült. Elkészült egyébként a hivatalos gameplay video is, amit már több, mint hárommillióan néztek meg. A fejlesztők szerint sokat javítottak a tizenegyesrúgásokon, a szabadrúgások vagy a cselezések technikáján is.

A legendák életre kelnek? Mit tud a FIFA20?

A cikk írásakor zajló 2019-es Gamescom kiállításon is bemutatják a hivatalosan szeptember végétől kapható új verziót.  Sokak szerint a FIFA20 egyik legizgalmasabb újdonsága a Volta Football "sztorimód" - ez a játékmód a hajdani legendás FIFA Street újragondolása lesz, vagyis utcai foci. Ebben lesznek majd barátaink és ellenségeink, miközben pedig legendás utcai focisták segítik az öt kontinensen és 17 helyszínen át tartó utunkat a bajnoki cím felé.

Továbbra is fontos szerephez juthatnak az "icon" játékosok, tehát a hajdani legendás focisták is. Ebben a tablóban láthatóak azok a legendás játékosok, akik már régen nem aktívak, de hajdani teljesítményük alapján "bevehetjük" őket a csapatunkba, így erősítve annak teljesítményét. (A legendák több "verzióban" is játszhatnak: ifjúként, pályájuk csúcsán - ezt hívják "prime" lapnak - vagy pályájuk vége felé, amikor néhányuknak már visszaesik a teljesítménye). A tablóban egyelőre még 9 személy rejtélyes, nem fedték fel kilétüket a fejlesztők, ezzel megvárják a hivatalos premiert.

A magyar játékosok régóta reménykednek benne, hogy egyszer Puskás is a játékosok közé kerül - mivel kvalitásai alapján egyértelműen ott a helye. De a mostani pletykák szerint ebbe a kiadásba se kerül Puskás - talán majd a következőbe. Addig viszont ott van Pelé, Zidane vagy Maradona.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai