7 nélkülözhetetlen applikáció kismamáknak

Tünde | Olvasási idő: 4 perc

Tünde

Kor: 40 Gyerekek száma: 3
"Szeretném úgy nevelni a gyerekeimet, hogy a digitális világ minden előnyét ki tudják használni - és közben elkerüljék a veszélyeket is. Igyekszem megteremteni a közös szórakozás lehetőségét a lányaimmal az online világban is."

Egyre több applikáció érhető el a gyermekvállalás témájában a babatervezéstől kezdve a pozitív terhességi teszten, majd a szülésen át, a szoptatáson keresztül egészen a babaápolásig. Összeszedtük, milyen kismama applikációk állnak rendelkezésre, melyek informatívak és/vagy megkönnyítik a (leendő) szülők életét.

Ciklusnaptár

Ez az app nem csak a babát tervezőknek jöhet jól: a női ciklust lehet vele regisztrálni, nyomon követni. Az ingyen letölthető alkalmazás üzenetet küld a felhasználónak, melyben figyelmezteti, ha termékeny szakaszba ér, valamint előre jelzi a várható menstruáció időpontját is.

Ciklusnaptár Androidra
Ciklusnaptár iOS-re

9 hónap

Klasszikus „terhesség hétről hétre” applikáció, melyből megtudhatja a kismama, mi történik a pocakjában a várandósság során. Az ingyenes app az utolsó menstruáció időpontja alapján kiszámolja a szülés várható időpontját, mint egy terhességi kalkulátor, és az aktuális heti tudnivalókat osztja meg a kismamával. Tippeket ad olyan témákban, mint táplálkozás, életmód, szex, de segít összeállítani a babakelengyét és a kórházi pakkot is.

A 9 hónap applikáció itt tölthető le.

Babanév választó

Az összes anyakönyvezhető nevet tartalmazza ez a 189 forintba kerülő alkalmazás. Ebben egyrészt ki lehet listázni külön-külön a fiú- és lányneveket, másrészt kiválasztva, hogy fiú- vagy lánynevet keresünk, vagy mindegy, véletlenszerűen dobja fel a képernyőre a neveket az app. A névnapok idejével, nevek jelentésével, és eredetével, valamint becézési alakjaival együtt. A leendő szülők pedig (akár közösen döntve) bejelölhetik, hogy tetszik-e nekik a név vagy sem. A szívecskével jelölt nevek egy külön mappában gyűlnek, innen később egyszerű kiválasztani a végleges nevet.

Itt tudod megnézni a Babanév választó alkalmazást.

7 nélkülözhetetlen applikáció kismamáknak

Zene a babának

A kellemes zene megnyugtatóan hat a pocakban lévő magzat számára, a modern anya tehát a fülhallgatót tesz a hasára, és kellemes zenét játszik a babának. Például ennek az ingyenes alkalmazásnak a segítségével.

Szülési fájások

Amikor beindulnak a fájások, célszerű írni a hosszukat, erősségüket és a fájások közötti szünetet. Ebben az ingyenes kismama applikációban mindezek rögzíthetők, majd grafikonon megtekinthetők az eredmények. Ha pedig tíz percen belül három fájást rögzít a kismama, az már azt jelenti: itt az ideje elindulni a kórházba.

Babaszoptatási napló

Aki szoptatott már, tudja, hogy ebben az időszakban van, hogy még a nevét is elfelejti az ember lánya, nemhogy azt, hogy három órával azelőtt melyik melléből szoptatott. Ezzel az ingyenes alkalmazással lehetőség van megjelölni, hogy jobb vagy bal mellből evett-e a baba, majd rögzíthető az elfogyasztott anyatej mennyisége is. Később a szilárd táplálék fajtáját és mennyiségét is lehet dokumentálni, csakúgy, mint a pelenkacsere idejét, tartalmát, a fürdetéseket, sétákat, beadott gyógyszereket, baba méreteit.

Altatók csecsemőknek

Ahogy az anyaméhben lebegő magzatot is megnyugtatja a zene, nincs ez másképp a kiságyban fekvő csecsemők esetében sem. Ebben az applikációban olyan zenéket gyűjtöttek össze, amelyek segítségével könnyebben elalszik a baba.

Te milyen kismama applikációkat használtál terhességed alatt? És miután a baba megszületett?

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai