7 fiús játék, amiben nem kell lövöldözni

Emma | Olvasási idő: 6 perc

Emma

Kor: 41 Gyerekek száma: 2
"Tudok lekvárt főzni, betont keverni, horgolni és birkát nyírni – ezeket és sok más hasznos dolgot már mind az internetről tanultam, egy nagyvárosoktól távol eső kis faluban, ahová néhány éve költöztünk. Itt kezdett feltűnni igazán, hogy bár az emberek mindenhol használják a netet, a legtöbben valójában nem tudják, mi mindenre használható."

Bár a neten szó szerint millió játékot találhatunk, nem könnyű közülük választani, ha egyszerre élvezetes, ingyenes, online játszható és kevéssé agresszív szórakozást keresünk a gyereknek. Az alábbi – retró elemeket is tartalmazó – összeállításban főleg a fiúk ízlését vettük figyelembe, de nem kizárt, hogy a lányok, sőt, a szülők is találnak benne maguknak kedvenceket.

Tetrisz

A mai lehetőségekhez képest szinte a nevetséges kategóriába tartozik, mégis ki van zárva, hogy ezt a klasszikus játékot ne mutassam meg a gyerekeimnek. A Tetris Friends oldalán a leghagyományosabb verzión kívül az egyéni üzemmódban akár maratoni és sprint beállításokkal is játszhatunk, a többszereplős módokban pedig ötféleképp versenyezhetünk igazi online ellenfelekkel és a gép ellen is.

Függőséget okozó hernyó

A tetriszhez hasonlóan sem a grafika, sem a szabályok nem bonyolultak, a Slither ennek ellenére szörnyen addiktív játék. A kis kukacnak minél több fényes, színes pöttyöt kell bekebeleznie, hogy növekedjen; ügyesség, jó reflexek és türelem is szükséges hozzá. De vigyázat! Minél hosszabb a kukac, annál nehézkesebb a mozgása, ráadásul ha nekimegy fejjel egy másik kukacnak, vége a játéknak!

Mesés minigolf

Bűbájos dizájn és különleges akadályok: a futurisztikus-vicces környezetbe helyezett minigolf játék csupa fantázia. UFÓ-k viszik el a legelő teheneket, rakétakilövő, cirkuszi sátor, varázsszivárvány és sípálya egyaránt felbukkan az örökké változó színtéren, vagyis a Wonderputtban mindig történik valami, mire mind a 18 lukba beletalálunk.

7 fiús játék, amiben nem kell lövöldözni

A szabaduló kecske

Szívmelengetően retró grafika és kellemes zene mellett kell az erősen pixeles kecskének kiszabadulnia labirintusos kőbörtönéből. Addig ugrál és megy fejjel a falnak, míg le nem bontja az akadályokat és el nem éri az ajtót, amin át a következő tömlöcbe jut – cél a szabadság!

Taposs a gázra!

Na, ki a leggyorsabb? Világszerte a Live for Speed  az egyik legkedveltebb autós játék, ezen a versenypályán kisfiúk és felnőtt férfiak egyforma lelkesedéssel köröznek. A vezetéstechnika még nem minden, hiszen figyelni kell a kiállásokra, az üzemanyagra és a gumicserére is; a szimuláció élethűségéhez nagyban hozzájárul a kiváló grafika.

Építkezés rendrakás nélkül

A legózás a gyerekkor elmaradhatatlan része, és az élményhez az is hozzátartozik, hogy a gyerek sosem akarja elpakolni, mi meg rendszeresen rálépünk mezítláb a szúrós sarkú bütykös kis építőelemekre. Aki szívesen nélkülözné szülőként ez utóbbi két mellékhatást (vagy egyszerűen nem tudja megoldani, hogy mindig legen kéznél egy zsák Lego), az nagyon fogja szeretni ezt a virtuális legózó oldalt, a gyerekekkel együtt.

Roblox

Képzelettel táplált virtuális közösségi játszótér – nagyjából így lehet a legegyszerűbben ezt a világot leírni. Harcolhatsz kalózokkal, nyithatsz pizzériát, felfedezhetsz új galaxisokat és bármit alkothatsz; a Roblox gyakorlatilag a végtelen kreativitás színtere. A felhasználók saját karaktereket és saját játékokat is létrehozhatnak, és csatlakozhatnak egymás játékaihoz is. Bár a tartalom rendszeresen ellenőrzött, kisebb gyerekek esetében érdemes lehet használni a 13 év alattiak számára létrehozott szűrőt.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai