7 fiús játék, amiben nem kell lövöldözni

7 fiús játék, amiben nem kell lövöldözni

Emma | 2016.09.14 | Olvasási idő: 6 perc

Bár a neten szó szerint millió játékot találhatunk, nem könnyű közülük választani, ha egyszerre élvezetes, ingyenes, online játszható és kevéssé agresszív szórakozást keresünk a gyereknek. Az alábbi – retró elemeket is tartalmazó – összeállításban főleg a fiúk ízlését vettük figyelembe, de nem kizárt, hogy a lányok, sőt, a szülők is találnak benne maguknak kedvenceket.

Tetrisz

A mai lehetőségekhez képest szinte a nevetséges kategóriába tartozik, mégis ki van zárva, hogy ezt a klasszikus játékot ne mutassam meg a gyerekeimnek. A Tetris Friends oldalán a leghagyományosabb verzión kívül az egyéni üzemmódban akár maratoni és sprint beállításokkal is játszhatunk, a többszereplős módokban pedig ötféleképp versenyezhetünk igazi online ellenfelekkel és a gép ellen is.

Függőséget okozó hernyó

A tetriszhez hasonlóan sem a grafika, sem a szabályok nem bonyolultak, a Slither ennek ellenére szörnyen addiktív játék. A kis kukacnak minél több fényes, színes pöttyöt kell bekebeleznie, hogy növekedjen; ügyesség, jó reflexek és türelem is szükséges hozzá. De vigyázat! Minél hosszabb a kukac, annál nehézkesebb a mozgása, ráadásul ha nekimegy fejjel egy másik kukacnak, vége a játéknak!

Mesés minigolf

Bűbájos dizájn és különleges akadályok: a futurisztikus-vicces környezetbe helyezett minigolf játék csupa fantázia. UFÓ-k viszik el a legelő teheneket, rakétakilövő, cirkuszi sátor, varázsszivárvány és sípálya egyaránt felbukkan az örökké változó színtéren, vagyis a Wonderputtban mindig történik valami, mire mind a 18 lukba beletalálunk.

7 fiús játék, amiben nem kell lövöldözni

A szabaduló kecske

Szívmelengetően retró grafika és kellemes zene mellett kell az erősen pixeles kecskének kiszabadulnia labirintusos kőbörtönéből. Addig ugrál és megy fejjel a falnak, míg le nem bontja az akadályokat és el nem éri az ajtót, amin át a következő tömlöcbe jut – cél a szabadság!

Taposs a gázra!

Na, ki a leggyorsabb? Világszerte a Live for Speed  az egyik legkedveltebb autós játék, ezen a versenypályán kisfiúk és felnőtt férfiak egyforma lelkesedéssel köröznek. A vezetéstechnika még nem minden, hiszen figyelni kell a kiállásokra, az üzemanyagra és a gumicserére is; a szimuláció élethűségéhez nagyban hozzájárul a kiváló grafika.

Építkezés rendrakás nélkül

A legózás a gyerekkor elmaradhatatlan része, és az élményhez az is hozzátartozik, hogy a gyerek sosem akarja elpakolni, mi meg rendszeresen rálépünk mezítláb a szúrós sarkú bütykös kis építőelemekre. Aki szívesen nélkülözné szülőként ez utóbbi két mellékhatást (vagy egyszerűen nem tudja megoldani, hogy mindig legen kéznél egy zsák Lego), az nagyon fogja szeretni ezt a virtuális legózó oldalt, a gyerekekkel együtt.

Roblox

Képzelettel táplált virtuális közösségi játszótér – nagyjából így lehet a legegyszerűbben ezt a világot leírni. Harcolhatsz kalózokkal, nyithatsz pizzériát, felfedezhetsz új galaxisokat és bármit alkothatsz; a Roblox gyakorlatilag a végtelen kreativitás színtere. A felhasználók saját karaktereket és saját játékokat is létrehozhatnak, és csatlakozhatnak egymás játékaihoz is. Bár a tartalom rendszeresen ellenőrzött, kisebb gyerekek esetében érdemes lehet használni a 13 év alattiak számára létrehozott szűrőt.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai