6 applikáció, melyekkel a karácsonyra készülhet a család

6 applikáció, melyekkel a karácsonyra készülhet a család

Bogi | 2016.11.16 | Olvasási idő: 7 perc

Az órát már visszaállítottuk, korán sötétedik, a hideg is beköszöntött. Lassan itt a tél, és közeleg a karácsony is. Akinek kisgyerekei vannak, tudja, hogy a kicsikben (is) napról napra erősebb az izgalom és a várakozás az ünnep kapcsán. A visszaszámlálást és a felkészülést egyre több applikáció segíti, ezekből válogattunk ki néhányat az Apple kínálatából.

Hányat kell még aludni karácsonyig? (ingyenes)

Van szép számú általános, visszaszámlálós app, de aki komolyan akarja venni a várakozást, és hangulatos, ünnepi háttérzenés formában szeretne azonnali választ adni a gyerek kérdésére, a „Sleeps to Christmas Lite” app a legegyszerűbb megoldás. Ingyen van, és legkisebbek is tudják egyedül kezelni.  Gombnyomásra nem csak napban, hanem órában és másodpercben is megadja, hogy mennyi idő van még karácsonyig.

Ajánlott korhatár: 3+, azaz 3 éves kortól felnőttekig. Attól fogva, hogy a gyerekben kialakul az időérzék. 

Egy fehér karácsonyról álmodom... (ingyenes)

A fények és az illatok mellett semmi nem teremti úgy meg az ünnepi hangulatot, mint a zene. A „Xmas Radio” app több száz, karácsonyi zenéket játszó rádióadó azonnali elérését teszi lehetővé. A csatlakozás gyors, a hangminőség kiváló, a karácsonyfadísz készítéséhez, főzéshez, ajándékcsomagoláshoz való hangulat garantált.

Ajánlott korhatár: 0+, az egész családnak, kisbabáktól nagyszülőkig

Díszítsük fel a karácsonyfát! (ingyenes)

Aki nem bírja megvárni a december végét, és karácsonyi hangulatra vágyik már jóval előtte, a „GlowTunes Christmas” app segítségével kis fényekkel díszíthet fel fákat. A zenei kíséretet testre szabott melódiákkal lehet beállítani, és a szikrázó fényeket és kedves dallamokat realisztikus hóeséssel is lehet fokozni. Garantált szórakozás az 5-10 éves korosztálynak, ha le kell őket foglalni a boltokban, vagy az ünnepi bevásárlások alatt várható közlekedési dugókban.

Ajánlott korhatár: 5+, némi kézügyességet igényel

Karácsonyi applikációk kicsiknek és nagyoknak.

Adventi naptár játékokkal (ingyenes)

A csokival töltött adventi naptárak nagyon népszerűek a gyerekek között. Aki nem akarja, hogy a gyerek minden nap édességet egyen, az örülni fog az Apple adventi naptárának, mely csoki helyett minden napra egy új, ingyenes karácsonyi appot ajánl fel a gyerekeknek. Egyszerre nem lehet letölteni őket. Kicsiknek, nagyoknak és családi, közös szórakozásra egyaránt kínálnak gyönyörű grafikájú, színes játékokat. Természetesen a karácsonyi háttérzene ebből az appból sem maradhatott ki.

Ajánlott korhatár: 6+, az appok különböző szintűek, előny, ha tud valaki olvasni.

A királykisasszonyok is ünnepelnek (fizetős)

A karácsonyosdiból a Disney sem maradhat ki. A kicsik és nagyok kedvenc Disney-hősei egy appon belül ragyoghatják be az ünnepeket az „A Royal Christmas” (Egy királyi karácsony) applikációban. A kirakós puzzle-játékok, a mini játékok, az angol mesék, amiket a gyerek egyedül olvashat, vagy narrátor olvassa neki, a fadíszítés, mind-mind az ünnepek körül forognak. Napokra lefoglalhatja az egész családot, ha be vannak havazva.

Ajánlott korhatár: 6+, előny az olvasástudás

Süssünk-főzzünk együtt a családdal! (ingyenes)

Az „Apróséf” nevű kiváló magyar app a karácsonyi ételkészítésben segít. A mézeskalács, a bejgli, a karácsonyi habkarika és habfenyő, a töltött káposzta sem maradhat ki a kedvencek közül.   Rengeteg pár perces videó, receptleírások, listák segítik a finomságra vágyókat. Már egy olvasni tudó kisiskolás is csemegézhet az applikációban, kiválaszthatja a neki tetsző recepteket és egyedül, vagy a családtagok segítségével megvalósíthatja őket.

Ajánlott korhatár: 5+ és az egész család. A videókat már a nagyon kicsik is élvezik, és az egyszerűbbeket tudják követni, tudnak segíteni.  Az írott receptek pedig felnőtteknek valók, de együttműködhet az elkészítésben az egész család.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai