5+1 kutyakütyü állatgondozáshoz

5+1 kutyakütyü állatgondozáshoz

M.anna | 2017.03.13 | Olvasási idő: 6 perc

A digitális család része a háziállat is, nemcsak a digitális, hanem a valódi. A technológiai fejlődés természetesen erre a piacra is betört. Érdekességként és rendelhető alternatívaként is összeszedtünk pár olyan okos kütyüt, amik a négylábú kedvenceink egészségéért, biztonságáért és jókedvéért felelnek, és Magyarországon is elérhető. Ezek a digitális kütyük nemcsak a kutyák szempontjából hasznosak, általuk a gyerekek is megtaníthatók a felelősségteljes állatgondozásra. És még közös szórakozásnak is jók.

1. Fitbark

Ez egy kutyaaktivitás-mérő: egy pár grammos, bármilyen nyakörvön kényelmesen elhelyezhető, mozgásérzékeny műanyag csontocska. A FitBark app segítségével a nap huszonnégy órájában monitorozhatjuk, hogy a kutya mennyit mozgott, pihent és játszott. Minden napra felállít a kedvenc testsúlyának megfelelő aktivitási célt, amelyet aztán heti, havi szinten lebontva összegezhetünk – hasonlóan a FitBithez, amivel még szinkronizálni is tudjuk, így egymás mellett láthatjuk saját és kutyánk teljesítményét. 70 dollárért vásárolható az Amazonon.

2. Smartbowl

A családi kedvenc egészséges életmódjának beállításában segít a SmartBowl. Használata egyszerű: a tálka szélén lévő ledek jeleznek a megfelelő adagról a beépített súlyérzékelő alapján. Az állateledel összetevőit beépíthetjük az adagoló algoritmusába, így nem fog elhízni, és minden fontos tápanyagból elegendőt kap. Az ára 50 dollár.

3. PetCube

A közösségi finanszírozással megvalósult PetCube házi kedvenceknek kitalált biztonsági kamera és szórakoztató-berendezés. Amikor nincs otthon senki, vagy munka közben a telefonunkon keresztül szemmel tarthatjuk, és kommunikálhatunk vele. Ez utazásoknál közös családi program is lehet. Az interaktív lézeres játékkal pedig szórakoztathatjuk is. Az apphoz videó- és képmegosztó felület is tartozik, a közösségi felületen keresztül követhetjük más gazdák vagy akár állatmenhelyek élő adását. A kütyü az Amazonon 149 dollárért rendelhető.

4. Kippy Vita

A PetCube-nál is nagyobb biztonságot ad a Kippy Vita, amely műholdas nyomkövetést kínál kutyáknak, macskáknak egyaránt. Nem kell többé félned attól, hogy kedvenced elkóborol: a nyomkövető segítségével pillanatok alatt meg fogjátok találni. Izgalmas dolog a gyereknek nyomon követni, merre jár a kiskedvence. Az alapár 62990 forint, ez egy éves nyomkövetés-előfizetést is magába foglal. Ez után 9000 forintot kell fizetned évente a nyomkövetéssel garantált biztonságért. Az alapfunkción kívül aktivitásmérővel és kalóriaszámlálóval is fel van fegyverezve az ötvengrammos kütyü.

5. Háziállatgps

A Háziállatgps talán még egyszerűbb megoldást kínál: a sim-kártyával felszerelt nyakörvtől sms-ben vagy hívással tudjuk lekérni a kutyánk, macskánk pillanatnyi tartózkodási helyét. A kütyü 58000 forintos alapára mellett a sim-kártya adatforgalmi díját kell fizetni, feltöltőkártyás rendszerben. Ez 3000 forintra 200 SMS küldést jelent, és a szolgáltatás egységes áron működik a világ 138 országában.

5+1. Vigyélhaza.hu:

Vigyél Haza alapítvány honlapja a gazdira váró kutyusokat és a kutyusra váró gazdikat köti össze. A fényképes hirdetések között böngészhetünk a különböző életkorú, méretű és fajtájú négylábúak között. Az alapítvány honlapján informálódhatunk az elsősegéllyel kapcsolatos tudnivalókról, a mobiltelefonra is letölthető kutyakereső térkép segítségével pedig regisztrálhatjuk az elveszett kutyat. Ha a miénk kóborol el, akkor is érdemes a Vigyél Haza alkalmazásában átböngészni a talált kutyákat. Mi is segíthetünk másoknak: ha kóbor kutyát találunk, feltölthetjük a térképre a kutyus fotóit és a találkozás helyét. Mindezen túl az app segít kutyabarát éttermek és szálláshelyek megtalálásában is. A Vigyél Haza app elérhető online formában ezen az oldalon, illetve elérhető a Google Playen androidos telefonra.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai