5 Youtube-csatorna, amitől a falra mászom

5 Youtube-csatorna, amitől a falra mászom

Tünde | 2018.02.07 | Olvasási idő: 4 perc

Mostanában a lányaim átszoktak az okostelefonokról és a tabletekről az okostévére. Ez annyiból jobb, hogy biztosan csak olyan tartalmat látnak a tévén, ami nekik való, mivel ott vagyok a szobában én is, amikor nézik a videókat. Annyiból viszont rosszabb, hogy kénytelen vagyok hallgatni olyanokat is, amiket negyvenévesen annyira nem szeretnék. És akkor az ötpercenként elhangzó „Anya, ezt meg kell nézned!” felszólításokról még nem is beszéltem. Peppa malac, slime készítés és társaik – lássuk, milyen csatornákat kell akaratomon kívül hallgatnom.

  1. Peppa malac

Egészen eddig semmi bajom nem volt a malaccsaláddal. Eleinte bájosnak és cukinak tűntek, de mostanra Papamalac hangjától kiver a víz. És akaratomon kívül megtanultam a „kutya csip, a madár vau, vau csip, vau csip, mú csip, vau, vau vau" dalocskát…

  1. Kicsomi

Szintén nincs rám jó hatással a (magyar nyelvű) Kicsomi csatorna, amelyen egy színes körmű fiatal lány (arca nem látszik soha, csak a keze) emeli le egy-egy színes doboz tetejét, hogy nyávogó hanglejtéssel rácsodálkozzon a tartalmára. A hanghordozását nehezen viselem, főleg az „olyan cuki, hogy meghaloooook” felkiáltásokat. A lányaimat szinte odaragasztja a tévé elé a sok „kicsomi” – azaz azt nézik áhítattal, hogy mi kerül elő a dobozból a videón. A játékok bemutatására több millióan kíváncsiak, ahogy a Youtube-os számok mutatják. (Bár még messze van a hatéves, milliomos Youtubertől.)

  1. Slime

Tudom, hogy a slime most a legmenőbb, és már jó pár adag el is készült itthon is a netről nézett videók alapján (utána meg takaríthattam a konyhát és a fürdőszobát…), de ez a mennyiség már nekem is sok. Valaki magyarázza meg, hogy miért jó órákon keresztül(!) nézni, hogy a videón egyesével kiöntenek egy nagy tálba több tucatnyi különböző slime-ot, majd összekutyulják, nyomkodják, amíg egy nagy szürke massza nem lesz az egész.

  1. Erdélyi Mónika csatornája

A slime-őrületet Mónika is meglovagolja kilencéves kislányával. Csatornáján több slime-készítésről szóló videó is megtekinthető (igaz, közel nem olyan látogatott, mint az előzőek, de azért így is többtízezernyi megtekintésről beszélhetünk). Kicsomagolós videó is fellelhető a csatornán, de ételteszteket (jégkrém, hamburger, stb.) is nézhet, akinek van kedve hozzá.

  1. PressTube

Ha gondolkoztál már azon, hogy mi történne, ha egy hajlakkos flakont összepréselnének, vagy hogy mi lesz egy tele Nutellás üveggel, ha a zúzógépbe tesszük (azon kívül, hogy vérzik a szívünk a megsemmisülő mogyorókrém láttán), akkor te is a képernyő elé fogsz szegeződni. A PressTube csatorna lényege, hogy különböző tárgyakat tesznek présgépbe vagy zúzógépbe és levideózzák, hogy mi történik a tárggyal. Addiktív. Én szóltam.

Van olyan Youtube-csatorna, amit a gyerek mutatott meg neked? Hogy tetszett? Mesélj róla te is!

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai