5 online játék, aminek apa a főszereplője

5 online játék, aminek apa a főszereplője

Nefi | 2017.08.23 | Olvasási idő: 4 perc

Gondoltátok volna, mennyire ritkák az olyan online játékok, amiben az apa kapja az egyik főszerepet? Pedig így van, a sok anyás-babás, bébiszitteres-gyerekes applikáció között sokáig kellett keresgélni, mire le tudtam tölteni öt olyat, ahol az apa központi figura, nem csak egy biodísz a történetben. Mivel az én kislányom nagyon apás, ezek az applikációk nem hiányozhatnak a telefonomról - amit egyre többször vesz birtokba a gyerek.

Daddy's Little Helper

Az angol nyelvű, de rendkívül egyszerű applikáció lényege, hogy segíteni kell a lakás állapota miatt sokkot kapó apának a házimunkában. Négy cuki gyerek karakter közül lehet választani (három lány és egy fiú), majd az apró ujjak segítségével sorra nekiállni a brutálisan retyós helyiségek csillogóvá varázsolásához, a kutya ellátásához és a süti elkészítéséhez. A takarítós játékok amúgy is a kedvenceim közé tartoznak, kislányom innen kapott kedvet ahhoz, hogy élőben is kipróbálhassa a mobil képernyőjén látott módszereket.

Spa Day with Daddy

Ebben az ingyenes online játékban egy teljes apa-lánya napot kísérhetünk végig, ami magában foglalja az apuka manikűrözését, pedikűrözését, kisminkelését, fodrászolását, stb. (Akiknek van 4-5 éves kislányuk, azok tudják, hogyan megy ez.) Már maga az ötlet is vicces, de azon meg hangosan felkacagtam, hogy az arc kifestése előtt még meg kell szabadítani a férfi karaktert az orr- és fülszőrzetétől is, amihez speciális felszerelés áll a rendelkezésre. Levezetésképp pedig meg lehet gyógyítani apa fejét, ami a túl forró hajszárító bura alatt sérül meg.

online játékok

Baby Hazel Father's Day

A csodaszépen grafikált Babi Hazel-sorozat szerencsére szintén gondolt az apákra és az apás kislányokra, bár ezt az applikációt a készítők az apák napjára hegyezték  ki – mintha csak ilyenkor lenne mód a közös mókára. A szereplők mindenféle készségfejlesztő játékokat játszanak együtt, és ami igazán figyelmes gesztus az alkozók részéről: apa egy idő után kikapcsolja a villogó televíziót a szobában, hogy csak a kislányára tudjon koncentrálni.

Father Farm Helper

Ahogyan azt a program címéből is ki lehet találni, ez a játék egy farmon játszódik, ahol egy kisfiú segít az apukájának a ház körüli munkában. A kölyök elég sokoldalú, földet művel, tehenet csutakol, gyümölcsöt szüretel, fát vág, stb., aztán a nap végén hatalmas hamburgert nyomnak be az öreggel.

Father Newborn Baby

A kedvencem ez a játék, amiben az apa teljes mértékben átveszi az anya klasszikus szerepét: ő az, aki eteti, itatja, ápolja, simogatja a csecsemőt, akivel együtt játszanak, lufit fújnak, jót mulatnak - ami a legtöbb kisbabás applikációban az édesanyával történik. Egy biztos: érdemes ezeket a játékokat az apáknak is letölteni, hiszen ők is sokat tanulhatnak belőle.

Olvass további cikkeket hasonló témában!