5 androidos játék, amit együtt játszhat a család

5 androidos játék, amit együtt játszhat a család

Nefi | 2017.01.30 | Olvasási idő: 6 perc

Az egész őrület akkor kezdődött, amikor egy karácsony alkalmával négy-öt napra való cuccot bepakoltunk az autóba és elhúztuk a csíkot az Alpokba. Egy vadászházat béreltünk ki, teljes felszereléssel ugyan, de azért számítottunk arra, hogy a dohányzóasztal fiókjában biztosan nem fogunk találni Gazdálkodj okosan vagy Ki nevet a végén társasjátékot. Emlékszem, még közvetlenül az indulás előtt szóltam a kamaszoknak, hogy el ne felejtsenek betenni pár társasjátékot, amivel sötétedés után el tudjuk ütni az időt a hegyekben.

Lelki szemeim előtt megjelent, ahogyan kint szakad a hó, mi pedig körülüljük az asztalt a kandalló pattogó tűzénél, tisztára, mint az amerikai filmekben. Persze ebből sem lett semmi, a dobozok a lakásunkban maradtak útra készen kikészítve, úgyhogy a kipakolásnál el sem tudtam képzelni, mihez fogok kezdeni négy gyerekkel összezárva, játékok nélkül.

- Bezzeg a telefonotokat nem felejtettétek otthon - morogtam rájuk ezerrel, aztán rájöttem, a mobilnál jobb dolog nem is történhetett volna esetünkben. Az androidos alkalmazások ugyanis nem csak lövöldözős játékokból állnak, hanem tök jó társasokat is le lehet tölteni, vagy egyszerűen csak multiplayerezni különböző appokon.

Én leginkább a „dobozos” kiadások digitális változatát favorizáltam, és azóta is klassz meccseket nyomunk le a gyerekekkel például Monopolyban. Persze ezek élményben nem érnek fel a hagyományos társassal – legalábbis részemről –, a srácokat viszont sokkal hamarabb rá lehet venni egy-egy menetre, nem beszélve arról, hogy a végén nem kell összeszedniük az apró tartozékokat.

5 androidos játék, amit együtt játszhat a család

Monopoly

Az androidos változatnak is ugyanaz a lényege, mint a hagyományosnak, vagyis a cél az, hogy te legyél a leggazdagabb, és mindenki mást a nyomorba kell dönteni. Grafikailag nagyon jól ki vannak dolgozva, szóval tényleg egy élmény vele játszani, ha pedig a gyerekek megunták, hogy sose hagyod őket nyerni, egyedül is lehet folytatni a gép ellen.

Minecraft

Ha hinni lehet a kocka ismerőseimnek, a Minecraft a világ egyik leghíresebb és legkedveltebb játéka, és nem csak a gyerekek körében, hiszen még a férjemet is rajtakaptam, hogy pixeles blokkokból épít malackutató intézetet. Multiban pedig még viccesebb és izgalmasabb az egész.

The Game of Life

Ez egy viszonylag egyszerű, lépegetős játék, ahol a saját döntésed mellett sok múlik a szerencsén is. Nagyon szép ennek is a grafikája, de felnőttként itt is hiányoltam a hagyományos, nagy táblát, amit körülvehet az egész család.

Agricola

A játék lényege, hogy rengeteg lehetőséget felhasználva növesszük a farmunkat, hogy télire minél több élelmiszer legyen elraktározva. Aki a legtöbbet szerzi meg a dolgokból, az nyer. Itt a szerencse nem sokat vet a latba, gondolkodni és gazdálkodni kell rendesen, különben csúnya vereség lesz a vége.

Hill Climb Racing 2

Ennek az autós játéknak már az első részét is imádtam, a másodikban pedig akár az egész család versenyezhet egymással. Az alapjáték mellett ugyanis vannak napi és heti versenyek, amikhez barátokat is hívhatunk. Ez esetben tíz próbálkozásból kell egy kihívást megvalósítani, és a lehető legrövidebb idő alatt célba érni. Elárulom, nálunk én vezetek.

Olvass további cikkeket hasonló témában!